Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Szecessziós Hullám – Art Nouveau Splash

2011. Júl. 2. - 09:45

1111 Budapest


Danubius Hotel Gellért, Szent Gellért tér 1.


Gellért FürdőIngyenes idegenvezetés a Gellért Fürdőben és Szállodában a Hungarofest szervezésében és a budapestUNDERGUIDE közreműködésével.
A Gellért Fürdő és Szálloda városunk hazaiak és külföldiek által egyaránt kedvelt szecessziós ‘ikonjai’. Azon túl, hogy az épület egy szecessziós építészeti műremek, a fürdő hullámmedencéje és annak gépezete világszinten is egyedülálló, a szállodához pedig fennállása óta számtalan legenda, híres ember és izgalmas történet kötődik.
Az épületben és körülötte zajló séta alatt idegenvezetőink bemutatják a fürdőcsarnokot, a legnépszerűbb beltéri medencét és kitekintünk a frissen felújított külső térre is. A szálloda halljába átsétálva az érdeklődők további építészeti, kulturális és korabeli “boulevard” titkokat tudhatnak meg, majd elkalandozunk a nagyközönségtől alapvetően elzárt, csak nekünk feltáruló, a Gellért hegy oldalában húzódó folyosórendszeren egészen a “Karfiol barlang” csodálatos mészkőképződményeiig.

  • Időpontok: július 2., július 23., augusztus 13., szeptember 3.
  • Gyülekező 9.45-től a Gellért Szálloda előtti szökőkútnál.
  • Idegenvezetés: 10:00-11:30.
  • A nagy érdeklődésre való tekintettel bevezettük a létszámkorlátot és regisztrációt és mind a magyar, mind az angol nyelvű túrák beteltek! Sajnos nem tudunk több regisztrációt fogadni.
  • További információ a “Budapest – szecessziós város” nem regisztráció köteles programjairól ITT.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .