Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

sziklarajz.hu – Premier

2011. aug. 4. - 21:00

Zsámbék


Műemlék Rakétabázis, Műemlék Rakétabázis


sziklarajz
A Zsámbéki Színházi Bázis és a Kompánia Színház előadása.
A sziklarajz.hu a Szarvasokká vált fiak kolindának, az azonos című Szabados György szerzeménynek és a szerző által kijelölt útnak a folytatása, továbbgondolása. „Az új semmi más, mint visszatérés a kezdetekhez. Mert visszatérni nem a Múlthoz kell, ahhoz nem szabad és nem is lehet. Az eredet, a kezdetek beavatása, közvetlensége és teljes, az erők szétválatlan egységes köre, az, ami terem, és ami teremt.” (Szabados György)
Az előadás ehhez a Kezdethez való termékeny és megújuló visszatéréshez teremt alkalmat. A szarvasvadászat témája a legelső művészek alkotásait, a barlangrajzokat idézi. Elődjeinket, mestereinket tanulmányozva a társulat megpróbál saját választ adni arra a kérdésre, mely mitologikus tartalmával évtizedeken át foglalkoztatta és foglalkoztatja jelenleg is a művészeket, zeneszerzőket, rendezőket egyaránt: Mit jelent ma a szarvassá válás? Az előadással egy időben a témát feldolgozó képzőművészeti kiállítás készül.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .