Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Színezd újra a Dunát!

2016. ápr. 22. - 18:00

Budapest


Szabadság híd, Szent Gellért tér


duna

Itt élünk mellette, naponta haladunk át rajta autóval, biciklivel vagy tömegközlekedéssel, mégsem fordítunk rá kellő figyelmet. A Mindspace csapata arra törekszik, hogy a Duna a városlakók életének szerves részévé váljon, ezért közös Duna-parti festegetésre, rajzolásra hívja az érdeklődőket a Danube Flow – Hív a Duna programsorozat kapcsán. A Festeni Hív a Duna program alkalmával a résztvevők a kreatív alkotói folyamat révén közvetlen kapcsolatba kerülnek Budapest egyik legfontosabb természeti értékével, a Dunával.

Az évek óta működő Danube FlowHív a Duna rendezvénysorozat a Mindspace Nonprofit Kft. csapatának projektje, amely idén is különböző programokkal ünnepli a folyót. A Festeni Hív a Duna a második állomása a Danube Flow – Hív a Duna négy eseményből álló, márciustól júniusig tartó programsorozatának, melyre április 22-én 18 órától kerül sor a Szabadság híd pesti lábánál.

A Föld napját 1970. március 21-én tartották meg első alkalommal, majd 1970. április 22-én Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató megalapította és útjára indította az Earth Day Network-öt a Föld védelmében. Napjainkban számtalan szervezet és megmozdulás ünnepli különböző akciókkal a Föld napját április 22-én az egész világon, hogy minél jobban ráirányítsák a figyelmet a környezettudatosság és a természetvédelem ügyére.

Ebből az alkalomból a Mindspace közös alkotásra bíztat minden érdeklődőt – a Duna-parton, a Szabadság híd lábánál elterülő pesti rakpart lépcsőin bárki ecsetet, színes ceruzát vagy zsírkrétát ragadhat, hogy előcsalogassa a benne rejlő kreativitást. A Duna-parti alkalmi kreatívok bátran szabadon engedhetik fantáziájukat és elmerülhetnek a rajzolás, festés élményében. Az alkotói folyamatban a résztvevőket többek között Stark Attila festőművész, Szoboszlay András grafikus, valamint Simonyi Cili illusztrátor, grafikus segíti tanácsokkal. Az alkotáshoz szükséges kellékeket a Mindspace biztosítja, de az sem baj, ha valaki saját ecsetet, rajzeszközt hoz magával.

Az ingyenes esemény 18 órától egészen naplementéig tart. A szervezők minden korosztály tagjait szeretettel várják.

A Hív a Duna programsorozat keretében a Mindspace két további különleges eseménnyel is készül, május 29-én jön a várva várt Gyereknapi parádé, ahol a gyerekek nemcsak megszerethetik, de meg is ismerhetik a folyót. Az idei év utolsó Duna-barát programja a június 26-i Duna nap lesz.

Esemény a Facebookon