Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Színláz Társulat – Izsó Zita: Függés

2010. nov. 2. - 20:00

Debrecen


Debreceni Egyetem (pince, 31-es terem), Egyetem tér 1.


pic.php

A Színláz Társulat előadásában tekinthetitek meg Izsó Zita Függés című darabjának bemutatóját. Az előadás a Debreceni Egyetem pincéjének 31-es termében, a Szociológia Tanszék alatt lesz, a Színláz Teremben. A darabot játsszák: Duró Evelin, Jéger Zsombor, Pálóczi Zoltán, Somogyi Tibor és Szakál Dóra, rendezte: Lakó Zsigmond.

Függés2

Tartalom: Szabina, a beteg táncosnő hosszú évekkel korábban elkövetett bűncselekménye következményei elől bujkál egy romos, bontásra ítélt gyárépületben. A szinte mozgásképtelenné vált nő egyedül neveli 15 éves húgát, Lilit. Gyakorlatilag a lány az egyetlen, aki összeköti őt a régi életével és a külvilággal. Szabina a legjobbat akarja Lilinek, ugyanakkor mindent megtesz, hogy húgát magához kösse, elszigetelje. Ez úgy tűnik sikerül is: a lány korához képest is szokatlanul naiv, tapasztalatlan, gyerekes. Csak egy orvos látogatja, segíti néha őket, az ő viszonya azonban Szabinával igen feszült; úgy tűnik, túl sokat tud a lány múltjáról. Nem tudni, miért érzi mégis kötelességének, hogy – akaratuk ellenére is – megpróbáljon segíteni a testvéreken. Szabina állapotánál fogva már egyáltalán nem tud kimozdulni, ezért a falakon, repedéseken keresztül próbál kapcsolatot teremteni a többi lakóval, köztük Mariannal is. Egy napon aztán a gyárépületbe érkezik egy fiatal munkás, Máté, aki a bontás előtti munkálatokat végzi. Felismeri Szabinában a rég visszavonult táncosnőt, és őszintén megdöbben, hogy ilyen állapotban látja. Szabina retteg attól, hogy Máté nem csak rajongóként ismeri, hanem tud a tettéről is, és fel akarja adni; ezért megtalálja az egyetlen módszert, amivel megakadályozhatja ezt: megpróbálja rábírni Lilit, hogy csábítsa el Mátét. A bontás napja közben vészesen közeledik…


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .