Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Szóló annak, aki a legközelebb van

2013. Júl. 29. - 21:00

Zsámbék


Zsámbéki Színházi és Művészeti Bázis, Etyeki u. 2.


A D’EPOG Színház egy fiatal dramaturgok, színészek és költőkből álló kísérleti színház, amely a három éves működése óta több mint 10 különböző szerzői előadást hozott létre Brno város nem színházi tereiben, térspecifikus előadásokká alakítva a darabokat. Idén elnyerték az Év Felfedezettje díjat a Next Wave fesztiválon, Csehországban.

Legújabb projektjük, a Szóló annak, aki a legközelebb van a kortárs cseh költészet ihlette sorozatot követi, különös hangsúllyal a tér dramaturgiájára. A Szóló annak, aki a legközelebb van lehetne egy olyan szóló táncelőadás, ami két embernek szól, vagy egy zenei darab, ami két zenészre van kitalálva… Elsősorban egy magányos szív spontán fellángolása…

Ez a darab a magányról, a közönyről és a megfontoltságról szól. Négy színészről és egy öreg Skoda Favoritról. Az előadást számos kortárs cseh költő műve inspirálta, közöttük Karel Šiktanc, Pavel Kolmačka vagy Petr Hruška művei. A társulat a verseket sajátos módon dolgozza fel, dekonstruálja, idézi vagy metaforaként értelmezi az előadás folyamán.

A szabadtéri előadást 2013 tavaszán mutatták be Brnóban, a központi buszpályaudvar tetőtéri parkolóján. Azóta több izgalmas helyszínen adták elő, köztük egy elhagyatott külvárosi parkolóban, kocsitemetőben vagy egy bevásárló központ kiürült parkolójában, július 29-én pedig a Zsámbéki Színházi Bázis egyik siló előtti terében fogják bemutatni a magyar közönségnek.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .