Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

THEALTER – Szabad Színházak Nemzetközi Találkozója 2012

2012. Júl. 24. - 12:00

Szeged


Városszerte, több helyszínen


THEALTER
Formájában és tartalmában is megújul a THEALTER, Magyarország egyetlen, évente jelentkező nemzetközi színházi fesztiválja, melyet idén 22. alkalommal rendeznek meg.
A szegedi MASZK Egyesület és a megújult FESZ – Független Előadó-művészeti Szövetség – együttműködésében megvalósuló nemzetközi színházi találkozó sem nem lesz hagyományos THEALTER Fesztivál, sem nem lesz a korábbi értelemben vett Alternatív Színházi Szemle, és mégis mindkettő lesz, a megszokott magas színvonalon.
A fesztivál főprogramját négy, formájában és tartalmában különböző, de egyenértékű szint együttesen formálja különlegessé.
A 2012. évben először vezetik be “A fesztivál díszvendége” kitüntetést és rangot. A FESZ tagságának szavazatai alapján egy alkotó vagy alkotói csoport, társulat prezentálja repertoárjának legjelentősebb előadásait. 2012 díszvendége: Pintér Béla és Társulata.
A második szint leginkább a korábbi SZASZSZ működési elvére hasonlít: a felkért válogató – az idei évben Szabó György – a FESZ tagok legújabb független színházi előadásaiból választ ki 5 szemleprodukciót.
A harmadik elem, amely a THEALTER kétféle hagyományát egyesíti egy magasabb szinten, a találkozó leginkább újító és formabontó vállalkozása, amitől a fesztivál a korábbiaknál is előremutatóbb és innovatívabb lesz. Az elmúlt években is készültek a THEALTER felkérésére a fesztiválon bemutatott produkciók, és gyakran vezettek be érdekes, különleges, alkalmi helyszíneket is.
A magyar produkciók nemzetközi kontextusát a főprogram negyedik összetevője adja. A THEALTER karakterét megőrizve továbbra is a Déli Vonal szellemében, elsősorban Kelet- és Dél-Európa izgalmas színházai közül válogattak a szervezők, és vendégül látnak határon túli magyar alkotókat is.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .