Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Thobias Fäldt, Klara Källström, Surányi Miklós – Kirakat bolygó

2012. jan. 29. - 16:00

1094 Budapest


Trafó Galéria, Liliom utca 41.


Klara Källström - A Blackdrop Island sorozatból
A duóként is rendkívül aktív svéd Thobias Fäldt és Klara Källström, valamint a magyar Surányi Miklós fotó alapú műveiből rendez csoportos kiállítást a Trafó Galéria. Az alkotók egy olyan feltörekvő európai fotós generációt képviselnek, akiknek a munkái egy globális fotó alapú vizuális nyelv letéteményesei, mely nem zárja be magát kizárólagosan a képzőművészet keretei közé. A művészek által képviselt fotó tiszta vizualitása képes közérthetővé, érzékivé és izgalmassá tenni olyan alanyi és poétikus gesztusokat, melyek ereje és bátorsága csak az utóbbi időben került reflektorfénybe.
A bemutatott képek mind értelmezhetők egyfajta szubjektív naplóként, amelyek extrém fény-, tér-, és idő-együttállásokat örökítenek meg. A kiállításon alkalmazott ún. “meta-narratív” elbeszélésmód pedig kihasználja azt a késztetést, hogy képek egymásutánjából automatikusan történeteket hoz létre az elbeszélést sejtő néző. A vizuális fragmentumokra épülő, dekonstruált történetmesélés hatalmas kreatív potenciállal rendelkező kortárs elbeszélési technika. A spontán, humoros, rendkívül laza, ám mégis megkomponált lírai képkockák különleges élethelyzeteket állítanak a néző elé: véletlennek ható, funkciójukat vesztett tárgyak csendéletei keverednek portrék abszurd képkivágataival. A kiállításon nem csak fotók jelennek meg, hanem a műfaj kiterjesztett eszköztára is: a mozgóképeken túl olyan kis példányszámú fotó-könyvek is, melyek nagy hatást gyakorolnak a médiumra és annak terjesztési csatornáira.

  • 2012. február 26-ig tekinthető meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .