Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Tinkó Máté első verseskötetének bemutatója

2014. jún. 10. - 18:00

1074 Budapest


Kalicka Bistro, Rottenbiller utca 32.


tinko

Tinkó Máté Amíg a dolgok rendeződnek címen megjelent első verseskönyvét 2014. június 10-én (kedden) 18:00-kor a művészi kivitelezésű és sok irodalmi eseménynek helyt adó Kalicka Bistroban mutatják be. A FISZ Könyvek sorozat 66. darabjáról a szerzővel Áfra János és Vass Norbert beszélget. Zenei aláfestés: Szilágyi Sándor Bellsman (hangutazás).

Schein Gábor a kötetről ezt írja a fülszövegben: „Tinkó Máté első verseskötete veszteségek, az otthon elvesztésének és az otthonra találás kísérleteinek érzelmes analízise, a háttérben egy család és egy közös terheket viselő, kezdődő önálló élet elvarratlan történeteivel. A beszéd, amely e háttérből kiválva megszólal, számol azzal, hogy a dolgok persze sohasem rendeződnek, a szálak megnyugtatóan soha nem elvarrhatóak, sőt még egyfajta hamisság sem elkerülhető. Ezért a versek sajátja lesz a töredékesség és az erős önreflexivitás. A lényegüket azonban az érzelmek, a kapcsolatok eredetét kereső analízis adja, amely a személyességet mindig elsősorban a megszólításokban, a másikhoz való odafordulásban és egyfajta kihagyásokkal teli történetmesélésben leli meg. Az Amíg a dolgok rendeződnek egy lefegyverzően őszinte, tehetséges fiatal költő bemutatkozása. Fogadják szeretettel.”

Tinkó Máté 1988-ban született Békéscsabán. Gyerekkorát Békésen, Csepelen és a Fejér megyei Sárkeresztúron töltötte. Jelenleg Angyalföldön él. Az ELTE BTK irodalom- és kultúratudomány mesterképzésének végzős hallgatója. 2011 óta publikál országos folyóiratokban. Első verseskötete három év anyagát foglalja össze.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .