Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Tóth Andrej: Plattensee – Kiállításmegnyitó

2014. jún. 10. - 20:00

1113 Budapest


A38, Petőfi híd budai hídfő


Plattensee
Tóth Andrej a nagymarosi és a lembergi víkendházak, a lvovi és a kijevi dácsák után a Balaton témáját dolgozza fel legújabb festményein.

A magyar tenger jellegzetes szereplői, színterei az Andrej képeire oly jellemző naiv bájjal, ugyanakkor nem kevés iróniával kerülnek bemutatásra: az elmaradhatatlan balatoni lángos, a hekk és a kovászos uborka most fatáblákról kacsint vissza ránk. Ugyanakkor visszatérnek korábbi kiállításainak motívumai, az édes élet fülledt erotikája.

A különböző méretű faalapra felvitt olajfestményen, ahogy eddig is, a művész személyes életének emlékei kerülnek feldolgozásra.

A Plattensee anyaga folytatja a 2009-ben Dolce Vita Bed&Breakfast címmel megrendezett kiállítás festményeire jellemző képi világot, a képek mind színekben, mind formákban ugyanazt az életörömöt tükrözik.

Rusztikus szépség és latinosan vaskos báj az orosz mesék szüzséivel keverve – e képek elemzésének talán még maga Vlagyimir Jakovlevics Propp se állt volna ellen.

A kiállításon bemutatott olajfestmények bútorlapokra, nagymarosi málnarekeszre, szekrényajtókra és két fa halra készültek.

Tóth Andrej az A38 grafikusaként már három ízben nyerte el az Év Kulturális Plakátja Díjat, a Magyar Nemzeti Galéria folyamatosan kéri be plakátműveit a gyűjteményébe, az Aranyrajzszög kulturális plakátdíj elnyerése után pedig a Magyar Plakát Társaság fogadta a tagjai közé.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .