Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Transzparencia – Átlátás

2011. jan. 26. - 18:00

1033 Budapest


Vasarely Múzeum, Szentlélek tér 6.


Highway

Az átlátszóság optikai közhely, mindenütt jelen van. Egy anyag vagy tárgy akkor igazán transzparens, ha csak tapintással érzékeljük, beleütközünk, minthogy a látható világ és közénk áll. A legtökéletesebb, aktív transzparenciát a szem képviseli. A kiállítás olyan műveket gyűjt egybe, amelyek az átlátszóság, az átlátás különböző mértékét és jelenségeit hordozóként, jelként és jelenségek előidézőjeként fogják fel. Az összeállítás eredménye egyfajta “Wunderkammer”, csodák kamrája, amely példáit a 20. század nagy avantgárdjából és a naprakész kortárs művészet több műfajából, ismert és egészen fiatal művészek munkáiból meríti.

Résztvevő művészek: Abonyi Alma, Joachim Bandau, Bálványos Levente, Hellmut Bruch, Piero Dorazio, Eperjesi Ágnes, Erdődy J. Attila, Alfréd Forbáth, Gáyor Tibor, Gyarmathy Tihamér, György Katalin, Haász István, Halász Péter Tamás, Jederán György, Joláthy Attila, Jovánovics Tamás, György Kepes, André Kertész, Jiri Kolar, Maurer Dóra, Megyik János, Mengyán András, László Moholy-Nagy, Manfred Mohr, Vera Molnar, Nádler István, Nemes Judit, Németh Melitta, Paizs Péter, Perneczky Géza, Uli Pohl, Rákóczy Gizella, Franz Riedl, Rita Rohlfing, Vera Röhm, Fritz Ruprechter, Eva Sárközi Pusztai, Nicholas Schöffer, Regine Schumann, Miloš Urbasek, Victor Vasarely, Ludwig Wilding, Varga Bertalan és Wolsky András.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .