Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Tüke Fenomén leleplezés

2010. okt. 9. - 18:00

Pécs


Civil Közösségek Háza Gebauer Galéria, Szent István tér 17.


A pécsi misztikumot leleplező független, díjnyertes dokumentumfilm hivatalos bemutatója, ahol fellép a Punnany Massif.


Több mint fél év alatt, közel 35 közreműködővel, 50 óra felvett anyagból készült el az a dokumentumfilm, amely minden bizonnyal az egyik legizgalmasabb, Pécsről készült mozgókép. A független filmes alkotás egy, a baranyai megyeszékhelyen tapasztalt rejtélyes jelenséget dolgoz fel 24 országosan, illetve helyben ismert és népszerű interjúalany megszólaltatásával. A vásznon szerepel többek között Vujity Tvrtko televíziós műsorvezető, Jakabos Zsuzsanna olimpikon úszónő, Lovasi András Kossuth-díjas előadóművész, zeneszerző, Beck Zoltán, a 30y zenekar frontembere, Rátgéber László kosárlabda-mesteredző vagy éppen Kamarás Iván színész.

A 80 perces alkotás, amelyet egy eddig ismeretlen filmes, dr. Százados Miklós rendezett, vágott, egyedi dokumentarista stílusban, ritmusban fejti fel a Pécsett tapasztalt jelenség minden szálát. Remek humora nem csak a sajátos megoldásokban, hanem a történet tárgyában is tükröződik, egyszerre elismerve erényeit, és görbe tükröt állítva a tehetséges városnak. A valós és áldokumentarista elemeket keverve a film önmagával szemben is ironikus, számtalan remek pillanatot szerezve ezzel a nézőnek.

A Tüke Fenomént eddig csak szűk körben, illetve szakmai berkekben láthatták. Hivatalos, ingyenes bemutatója a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program részeként zajló II. CinePécs Nemzetközi Filmfesztiválon október 9-én, 18 órakor lesz a Civil Közösségek Házában (7624 Pécs, Szent István tér 17.), amelyet kötetlen beszélgetés követ az alkotókkal, szereplőkkel. Az ingyenes premieren a filmhez kötődő néhány dallal, köztük a Pécs Guide-dal, akusztikus formációban fellép a Punanny Massif.

A film állami és szponzorációs támogatások nélkül, saját forrásból készült.

A filmben megszólaló interjúalanyok:

Beck Zoltán, Bányai Krisztián, Dlusztus Miklós, Farkas Roland, Felcser Máté, Hárságyi Balázs, Hölbling Tamás, id. Bundy János, ifj. Bundy János, Iván Ágnes, Iván Judit, Jakabos Zsuzsanna, Jeges Eszter, Kamarás Iván, Katus Attila, Kiskároly Edina, Lakner Tamás, Lovasi András, Mészáros Milán, Odrobina Tamás, Rátgéber László, Takáts Eszter, Tóth Ákos, Varga Csaba, Vujity Tvrtko.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .