Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Tünet Együttes: Apropó 2.0

2016. okt. 19. - 20:00

1094 Budapest


Trafó, Liliom u. 41.


apropo

A Tünet Együttes legszemélyesebb előadása, az Apropó 2.0 érkezik október 19-én a Trafóba. Egy ritkán játszott, Amerikát is megjárt vallomás a midlife-ról és a kapuzárási pánikról. Fiktív és valós emlékeket felvillantó, húsba vágóan személyes előadás táncosokkal és real-time videotechnikával. Ritkán játszott kuriózumok, személyes életleltárak, szókimondó élveboncolások csupán egyetlen este a Trafóban. Az Apropó 2.0-t legutóbb New Jersey-ben játszották.

A társulatra jellemző kendőzetlen őszinteség az Apropó 2.0-ban olyan erővel van jelen, hogy esélyünk sincs elbújni a nézőtéri félhomályban. A darab egyik központi kérdése az emlékek között, az emlékek hézagaiban megbújó felejtés.

Ezt az őszinte önvizsgálatot követi a darab második része, a Nem emlékszem, hogy így neveltek volna. A BBC 7 Up című dokumentumfilm-sorozata adta az előadás apropóját. A sorozat hét 7 éves gyermek sorsát követi immáron 49 éve. A stáb hétévente keresi meg őket, és forgatja le az egyes epizódokat életük alakulásáról.

Ez a program szolgált kiindulópontul ahhoz a workshophoz, amelyet Ardai Petra, a holland Space Színház alapító tagja tartott 2012 őszén a Tünet Együttesnek. Valós és fiktív emlékeiket gyűjtötték össze egészen az elképzelt 77 éves korig. A produkció első verzióját a Tünet Együttes születésnapi fesztiválján mutatták be 2012 decemberében a Trafó Kortárs Művészetek Házában. Két éve real-time videotechnikával gondolták újra az előadást.  Az ebből született darab költői, szívszorító, humoros, egyszerre személyes és mindenkire jellemző.

Jegyvásárlás
További információ