Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

ÚjNautilus-est Vincze Ferenccel és Halál Judittal

2011. Már. 28. - 19:00

1113 Budapest


A38, Petőfi híd budai hídfő


Program vagy problémaAz ÚjNautilus irodalmi és kulturális portál, valamint szellemi műhely első estjén Vincze Ferenc íróval, irodalomtörténésszel lesz hallható egy beszélgetés, majd fellép a kitűnő Halál Judit hangulatzenekar. Irodalmi örömök a Hajón!

Az ÚjNautilus mindmáig olyan dinamikusan fejlődő, arculata és identitása tekintetében folyamatosan formálódó orgánum, amely a magyar irodalmi közélet átalakulóban lévő szerkezetében és beszédmódjai között önálló, bátor és hiteles pozíció kialakítására törekszik. Az ÚjNautilus 2006 óta szervez havi rendszerességgel irodalmi rendezvényeket, beszélgetéseket, felolvasásokat, koncerteket. Az esteken irodalmi, tudományos és szakmai témák mellett közéleti problémákkal is foglalkozunk.

A márciusi estünkön Vincze Ferenc író, irodalomtörténész lesz a vendégünk, aki az ELTE tudományos segédmunkatársa, a Napút és a Kortárs folyóirat szerkesztője. 2007-ben jelent meg A macska szeme című elbeszéléskötete, mellyel a 2009-es Európai Elsőkötetesek Fesztiválján Magyarországot képviselte. 2009-ben látott napvilágot a Hagyományok terhe című tanulmánykötete, amelyben a magyar, román és német irodalom tárgyköréhez tartozó elemzések találhatók.

Az estet az ÚjNautiluson kívül a mostanában formálódó hálószoba-színtérhez is ezer szállal kötődő Halál Judit nevű hangulatzenekar koncertje zárja. Az egy barna és egy szőke fiúból álló lo-fi duó műsorában simán megférnek egymás mellett a felelőtlen punk-attakok és a túláradó balladák is. Nem véletlen, hogy Ménfőcsanak Replacementseként és a kortársi popzene Petőfi Sándorjaként is emlegetik őket – az angyalok.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .