Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Ultima Vez: Amire a test nem emlékszik

2014. jan. 31. - 20:00

1094 Budapest


Trafó, Liliom u. 41.


Amire a test nem emlékszik

Szédületes sebesség, extrém érzelmek, lélegzetállító feszültség, precizitás – Vandekeybus legelső koreográfiája mindenkit sokkolt 1987-ben. A darab ősbemutatója az akkor 24 éves belga koreográfust egy csapásra a táncvilág élvonalába emelte.

És ha a jelzőkből még nem lenne elég, soroljuk tovább: játékos, erőszakos, technikás és veszélyes – a kilenc táncos saját teljesítőképessége határain is túljut, egészen addig a meghatározó pontig, amikor már nincs más választás. Még éppen nem történik baleset, de elérkezik a mindent elsöprő szerelem, és megtörténik az a valami, amitől egy csapásra megváltozik az ember élete. Egyensúlyozás a vonzódás és az undor borotvaéles határvonalán. Fontos pillanat volt – mondta Gyuri, aki természetesen már akkor látta az előadást.

Negyedszázaddal később Wim Vandekeybus újra színpadra állította egykori világsikerét. Az előadás mit sem veszített lendületéből és meggyőző erejéből: ma is megkerülhetetlen alapmű. Ezért a darabért Vandekeybus és zeneszerzői, Thierry De Mey és Peter Vermeersch megkapták az egyik legrangosabb amerikai díjat, a Bessie-t, a tánc és a zene bátor ütköztetéséért. Tánctörténelem a színpadon, és egy valóban vissza nem térő alkalom.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .