Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Valami emberi

2019. okt. 1. - 19:00

1095 Budapest


Nemzeti Színház, Bajor Gizi park 1.


A Yangson Project előadásában Korea modern kori, konfliktusos történelmét ismerheti meg a közönség. A Koreai Köztársaság és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatfelvétel 30. évfordulója alkalmából társadalmi jelenségekkel és múltfeldolgozással foglalkozó darabok mutatkoznak be, feltörekvő koreai alkotók tolmácsolásában.

A dél-koreai kortárs színház fiatal, figyelemreméltó tehetségei mutatkoznak be ebben az előadásban. A Valami emberi Hyun Jin-geon és Kim Dong-in kortárs koreai írók novelláit dolgozza fel. A japán gyarmati uralom idején játszódó történetek a társadalmi környezetnek és hatalmi viszonyoknak kitett egyén lehetőségeit járják körbe.

A narratív és mozgásszínházi produkciókat is létrehozó Yangson Project társulat változatos színházi nyelveken közvetíti mondanivalóját. A Yangson Project három színész, Son Sangkyu, Yang Jo-ah és Yang Jong-ook, valamint a rendező Park Jihye által alkotott társulat. Különlegesen bensőséges, összeszokottságot sugárzó előadásmódjuk titka, hogy a produkciók kidolgozásában az elejétől a végéig mindannyian aktív szerepet vállalnak.

A Valami emberiben olyan művészekkel dolgoznak együtt, mint Yeo Shindong, Dél-Korea sztár látványtervezője, vagy Jung Jaeil, az idei Arany Pálma-díjas Élősködők zeneszerzője.

A vendégelőadás koreai nyelven, magyar felirattal kerül bemutatásra.

További információ a Nemzeti Színház honlapján érhető el.