Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Versközelítés avagy a versolvasás művészete

2011. ápr. 6. - 19:30

Budapest


Stúdió K Színház, Ráday u. 32.


Imreh AndrásBalla Zsófia és Báthori Csaba költészeti szalonja vendégekkel a Stúdió K Színházban a Borostyán estek után.

Estjeink új sorozatában az irodalomtörténet három korszakából választunk anyagot: a klasszikus irodalomból, a közelmúltból (20. század), és végül a kortárs költészetből.
A kortárs vers bemutatásához mindig meghívunk egy-egy költőt, műfordítót vagy lírakritikust. A műsorban kitérünk a versek szokatlan értelmezéseire is, a szerzők erényeire és gyengéire egyaránt. Ez a műsor a megközelítés eszközeit keresi, a megértés elmélyítését célozza, de kerülni szeretnénk a dramatizált ismeretterjesztés buktatóit. Nem szeretnénk, ha a közérthetőség követelménye megakadályozná a versek igazi megértését. Nem leegyszerűsíteni akarjuk a verset, hanem kibontani, megvilágítani.
Nem tudunk királyi utat mutatni, de szeretnénk egy-két ösvényt felfedezni. A sorozat különlegessége a kötetlen, hozzáértő, ugyanakkor nyugodt és bensőséges beszélgetés, – a mostanában egyre terjedő vers-showműsorokkal ellentétben.
Ezek az estek egyszeri, nyíltszíni alkalmak a költészet ízlelésének elsajátítására. Végső soron azt szeretnénk megmutatni, miért szép egy vers, azaz mi a kunszt a művészetben?

  • 2011. április 6.:

Aquitániai Vilmos: Dal a semmiről,
Pilinszky János: Jelenések. VIII.7,
Seamus Heaney: Utóirat; Angol nyelven írott művéről.

  • Vendég: Imreh András

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .