Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

VersPiknik – A Magyar Költészet Napja a Ferencvárosban

2011. ápr. 10. - 12:00

Budapest


Ferencváros, több helyszínen


A költészet napja

A Magyar Költészet Napját április 11-én Ferencváros különleges ünneppé avatja. Már április 10-én, vasárnap megkezdődnek az izgalmas családi programok, a gyermekeknek és felnőtteknek szóló koncertek, közös verselések és játékok, rajzkiállítások és művészeti akciók.

  • 12.00 – 13.00 Alma koncert gyerekeknek (Bakáts tér)
A családi koncert során az egyedi stílusú etno zenét játszó együttes improvizatív módon kezeli a táncos-zenés együttlétet: a gyerekek, sőt a szülők is aktív részesei és formálói a sok vidámsággal fűszerezett műsornak. Az akusztikus jellegű műsor a saját slágerek mellett megzenésített gyermekversekkel egészül ki, olyan klasszikus és kortárs költők tollából, mint Gazdag Erzsi, Zelk Zoltán, Weöres Sándor, Kányádi Sándor, Tarbay Ede, Romhányi József, Szalai Borbála, Nagy Bandó András.
  • 12.00 – 16.00 Vers az utcán!
A Ráday Könyvesház szabad mikrofonnal várja barátait, rokonait és üzletfeleit, utcalakókat és úton járókat a 12 legszebb magyar vers utcai kiállításán.
Hozott vers, saját vers, kedvenc és elfelejtett vers, mindenféle nyelvű, jó, jobb, legjobb vers, ismert és ismeretlen vers olvasására, elmondására önkéntesek kerestetnek.
Helyszín: Ráday Könyvesház – Bp., Ráday utca 27.
  • 13.00 – 16.00 HOPPART – költészetnapi akció
Helyszín: Ráday utcai éttermek, kávézók
  • 15.00 – Kaláka koncert gyerekeknek
Helyszín: Dési Művelődési Ház – Bp., Toronyház u. 17/b. (József Attila lakótelep)
A Költészet Napja ünnep a verskedvelők számára. A Kaláka együttes úgy állította össze műsorát, hogy abban kicsik és nagyok egyaránt örömüket leljék. Központban természetesen a Kányádi dalok lesznek, többek között a Fakatona, Az elveszett követ, az Alma, alma, de felhangzanak a Madáretető CD énekei és régi Kaláka dalok is. Bár nem gyerekdal, de nem maradhat el József Attila Születésnapomra c. verse sem, hiszen a Költészet Napját József Attila születésének napján tartjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .