Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Versum Nemzetközi Költészeti Fesztivál & Workshop 2019

2019. máj. 16. - 17:00

Budapest


Három Holló, Piarista köz 1.


Ismét a versfordítás határokon átívelő, összekapcsoló erejét ünnepli a Versum, a nemzetközi líra online fóruma.

A fesztivál délelőttjén az ELTE, az UniWien és a Versum közös fordítói workshopjának áprilisi, bécsi alkalma után a második, budapesti fordulóra kerül sor. Az esti program a közönség számára is nyitott, a belépés ingyenes.

Az est 17 órakor a Jan Wagner és Federico Italiano által szerkesztett Grand Tour. Reisen durch die junge Lyrik Europas (Grand Tour. Utazások az európai fiatal lírán keresztül) című összeurópai költészeti antológia bemutatásával kezdődik: Federico Italianót Gerevich András kérdezi. A beszélgetés angol nyelven folyik majd.

19 órától az osztrák Sandra Gugič, a német Christiane Heidrich, a portugál João Miguel Henriques, az olasz Federico Italiano és a lett Arvis Viguls olvasnak fel verseikből. A költők eredeti nyelven olvasnak fel, miközben a magyar fordítás vetítésként olvasható. A programot Krizbai Domokos (Antropomorf) színesíti gitárjátékával.

A fesztiválnak, mint első alkalommal, ezúttal is része a Versum-díj átadása. A 2019-es díj egy eredeti Tarr Hajnalka-kép lesz.

A Versum-díj jelöltjei:

A Facebook-esemény itt érhető el. A program a Goethe Intézet, a Latvian Literature, az Olasz Kultúrintézet, az Osztrák Kulturális Intézet, az UniWien és az ELTE támogatásával jön létre.