Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

VIII. Faludi Nemzetközi Amatőrfilmszemle

2014. nov. 28. - 10:00

1088 Budapest


Uránia Nemzeti Filmszínház, Rákóczi út 21.


ZAMO?? RE?YSER KRZYSZTOF ZANUSSI

Tíz év elteltével ismét Krzysztof Zanussi lengyel rendező elnököl a Faludi Filmszemlén. A szerelem témában meghirdetett XVIII. Faludi Nemzetközi Amatőrfilmszemlére 20 országból 116 nevezés érkezett. Az előzsűri 48 filmet válogatott be a versenyprogramba, amely 7 blokkban kerül vetítésre november 28-29-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A Faludi szemlék hagyományához híven a zsűri az alkotásokat a közönséggel együtt tekinti meg, és a vetítéseket követően nyilvánosan megosztja építő észrevételeit.

A zsűrielnök tiszteletére két ritkán látott filmet is vetít az Uránia: a Persona non Grata és Az élet mint nemi úton terjedő halálos betegség című alkotásokat. A zsűri tagja lesz még Fekete Ibolya filmrendező, tőle a 2001-ben készített Chico című filmet, illetve Nagy Viktor Oszkár rendező, akitől az Két világ közt című filmet láthatja a közönség. A filmszemle szakmai vezetője, Lázár Kovács Ákos esztéta is részt vesz a zsűri munkájában, döntésében.

A Faludi akadémia kétnapos versenyét immár hatodik alkalommal fotópályázat is kíséri. A szintén szerelem témára beérkezett 126 fotót Haris László fotóművész, Pályi Zsófia fotográfus, Vékás Magdolna fotóművész és tanár értékelte. A kiválasztott fotókból készült kiállítást november 28-30-ig tekinthetik meg az érdeklődők az Uránia emeletén.

A versenybe nem került alkotásokat a pénteki napon a Párbeszéd Házában lehet megtekinteni. A fesztivál a zsűritagok filmjeinek vetítésein kívül ingyenesen látogatható.

Részletes program ITT olvasható.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .