Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Virtuális és kiterjesztett valóság előadás

2016. máj. 23. - 17:30

Budapest


Design Terminál, Záboji B. Péter terem, Erzsébet tér 11.


vr

A virtuális (VR) és kiterjesztett valóság (AR) a játékokban való megjelenés küszöbén áll, de hamarosan betör a hétköznapjainkba is. Vajon mennyi idő múlva jelennek meg és terjednek el végfelhasználói oldalon a valóság érzékelésünket befolyásoló eszközök? A különleges élményért ma egyre többen fejlesztenek és tökéletesítenek rendszereket (Oculus, Samsung, Sony, Apple, Intel, Crytek, Google, Microsoft). Jelenleg a funkciók kitalálása zajlik, melyeket a technológia majd tökéletesít az innovatív fejlesztésekkel. Hol tartunk jelenleg? A Metropolitan Lab soron következő eseményén erre keresik a választ. A Metropolitan Lab vezetője dr. Seres Szilvia újmédia-művész, tudományos tanácsadó.

Előadók:

  • Mészáros Kornél (POSSIBLE Games, vezető fejlesztő) AR vagy VR? Melyiket válasszuk?: Mi a különbség a kiterjesztett valóság és virtuális valóság között? Milyen alkalmazások, illetve játékok működnek AR és VR környezetben és milyen eszközök állnak rendelkezésünkre jelenleg, ha fejleszteni szeretnénk?
  • Velvárt András (Microsoft MVP (Emerging Experiences: HoloLens, Ink, Cortana, Kinect, Windows development, etc.), Head of Research and Development, 360world: HoloLens)
    Minden, amit a HoloLensről tudni kell. Mixed Reality vs Augmented Reality, az eszköz szenzorai, képességei és programozása.

Az előadáson való részvétel ingyenes, de a férőhelyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött!

Regisztráció ide kattintva lehetséges
Esemény a Facebookon

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU, korábban BKF) 2015-ben indult progresszív műhelye, a Metropolitan LAB a digitális technológia változásaira reagálva és annak trendjeit követve a különböző igényekre ad megoldásokat interdiszciplináris projektek megvalósításával. Fő célkitűzése a technológiai eredmények kreatív használata, innovatív művészeti lehetőségek kutatása, támogatása. Olyan közösségi tér, ahol fejleszteni és közösen tesztelni lehet az új ötleteket, és ami lehetővé teszi a folyamatos kísérletezést, valamint a hibrid műfajok megteremtését. Kooperációi mentén inspirációival segíti innovációs és technológiai folyamatainak végiggondolását iparági és GLAM partnereinek.