Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Visszapillantás – Keleti Éva fotográfus retrospektív kiállítása (megnyitó)

2011. aug. 25. - 17:00

1056 Budapest


Budapest Galéria, Szabad sajtó út 5.


Keleti Éva - Pécsi Ildikó
Ahogy arra a cím is utal, a kiállítás célja, hogy átfogó képet nyújtson a művésznő munkásságáról. A klasszikus, kihagyhatatlan képek mellett a hírügynökségi fotós színes riportjaitól a bravúros táncképeken át a színház világának, a színészek millió arcának megörökítéséig mindez tárgya a kiállításnak.
A kiállítás kurátora: Szarka Klára, szakíró, fotótörténész.
Aki ismeri Keleti Évát, nem lepődik meg azon, hogy a művész nem elégedett meg pusztán a már jól ismert, nem túlzás azt mondani, ikonikussá vált művei újabb elősorolásával. Ez nem rá vallana. Hosszú és alapos munkával nézte át archívumának – és emlékezetének – megannyi fiókját, ezúttal sem takarékoskodva idővel és energiával.
A fotográfus Keleti Éva a fényképezésen túl is tud valamit. Előtte kitárultak az otthonok ajtói, s ő szinte családtagként kerülhetett egészen közel amúgy gyakran zárkózott modelljeihez. Mi a titka? A türelem, a szakmai odaadás, az empátia, az ember tisztelete. Egész alkotói pályája erről vall.

  • 2011. 8. 25. – 2011. 9. 25.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .