Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Waliczky Tamás: TOM TOMICZKY KALANDJAI (filmbemutató)

2011. dec. 20. - 18:00

1095 Budapest


Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, Komor Marcell u. 1.


TOM TOMICZKY KALANDJAI
Négy éven át készült Waliczky Tamás magyar rendező munkájának szerelemgyermeke, ez a 41 perces, önéletrajzi színezetű animációs film. A számos, teljes körű művészi szabadsággal felhatalmazott tengerentúli közreműködő bevonásával, e-mailen keresztül koordinált alkotási folyamat minden időkeretet vagy képes forgatókönyvet nélkülöző, organikus módszere a főhős meséihez hasonlóan kalandos volt. Ezzel a filmjével Waliczky egy alternatív és különleges esztétikát teremtett, amely képes felfedni a modern világ költői, titokzatos és humoros arcát.
Waliczky Tamás 1959-ben született Budapesten, és kilenc évesen készítette első animációs filmjét. A festészet, illusztráció, fényképezés és filmkészítés területén szerzett tapasztalatokkal a háta mögött 1983-ban kezdett el az „új médiában”, a számítógép felhasználásával alkotni. Azóta elnyerte a Prix Ars Electronica neves Golden Nica-díját 1989-ben, illetve számos meghatározó kiállításon szerepelt világszerte, a párizsi Pompidou Központtól (Centre Georges-Pompidou) a budapesti Ludwig Múzeumig.
A ZKM Zentrum für Kunst und Medientechnologie (Karlsruhe, Németország) és az IAMAS (Gifu, Japán) vendégművésze volt. Mielőtt 2010-ben a hongkongi CityU School of Creative Media tanára lett, a HBK Hochschule der Bildenden Künste Saar illetve az FH Mainz professzora volt.

  • A belépés ingyenes!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .