Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

WAMP design vásár

2012. jún. 10. - 10:00

Budapest


Belváros, Erzsébet tér


WAMP

  • Vásár. Havonta – olykor annál többször – jelentkező társas esemény, amely kiemelkedő magyar designereket, művészeket, neves galériákat tár a nagyközönség elé. Kulturális és design fórum, urbánus találkozási pont, ahol nemcsak alkotók és vásárlók, hanem budapestiek, turisták, kreatív szakemberek, trendszetter fiatalok, bringások és családosok futnak össze. Évente egyszer kinyílik a nagyvilág felé, olyankor egy-egy designnagyhatalom legnevesebb alkotóit és munkáit látja vendégül Budapesten.
  • Belföldi turista. A WAMP maga is szívesen kimozdul a fővárosból: a második évétől egyre gyakoribbak az úgynevezett WAMP-projektek, amikor a megszokott helyszínt és időpontot elhagyva egy sűrített WAMP-megjelenés utazik fesztiválokra, kiállításokra, a designhoz kötődő rendezvényekre.
  • Partner. A WAMP másokkal is örömmel működik együtt: rendszeresen dolgozik felkérésre időszakos projekteken, részt vesz pályázatok lebonyolításában, megvalósításában. A közös munka gyümölcsét végül gyakran a hazai pályán, a WAMP vásáron tárja a nagyközönség elé. Így landoltak a festett műanyag tehenek és a KLM díjnyertes design-kofferei a vásáron, vagy így került a WAMP-ra Design7 divatbemutatója.
  • Nagykövet. A WAMP a magyar design ügyét képviselő egyfajta ernyőszervezetként a design nemzetközi vérkeringésébe is bekapcsolódott: különböző nemzetközi projektek aktív tagjaként a magyar művészeket külföldön, a külföldieket pedig itthon mutatja be. 2008-ban a holland designereket, 2009-ben a finn designt ünnepelte egy-egy nemzetközi design fesztivál során a WAMP Budapesten. És így ismerhette meg a magyar designt New York, Bécs, Berlin és Peking.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .