Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Wildlife Photographer of the Year 2010

2011. máj. 18. - 10:00

1083 Budapest


Magyar Természettudományi Múzeum, Ludovika tér 6.


Máté Bence - LevélnyíróA világ legizgalmasabb természetfotói ismét a Magyar Természettudományi Múzeumban.
A 2010-es verseny győztes képeiből összeállított 100 fotót felvonultató kiállítás hagyományosan a Londoni Természettudományi Múzeumban látható először, majd világkörüli turnéra indul. A 2010-es év magyar szempontból kiemelkedő szenzációt hozott. Egy magyar természetfotós, Máté Bence kollekciójával megnyerte a legjobb 26 év alatti fotósnak kiírt Eric Hodking díjat. A levélnyíró hangyákat ábrázoló képével Az év természetfotósa címet is elnyerte. A Magyar Természettudományi Múzeum 2004 óta fogadja szinte minden évben a kiállítást, melynek célja a természet megismerésének és felfedezésének elősegítése és a környezettudatos szemléletmód propagálása.
A BBC Wildlife Magazin és a londoni Natural History Museum közös rendezésében megvalósuló kiállítás 40 évet meghaladó múltra tekint vissza, és talán joggal mondhatjuk, hogy a világ legnépszerűbb természetfotós megmérettetésévé vált az elmúlt évek során. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy míg 1964-ben az akkor még Animals névre keresztelt magazin által meghirdetett versenyre mindössze hatszáz kép érkezett a madarak, emlősök és egyéb állatok kategóriában, 2010-ben már, mint a világ egyik legismertebb természetfotós versenyére, a Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year megmérettetésre a világ több mint 90 országából 40 ezernél több képet neveztek amatőr és profi fotósok.
A kiállításhoz Máté Bence, a magyar győztes szatelitkiállítása is kapcsolódik.

  • 2011. 5. 18.2011. 8. 22.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .