Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

X. Magyar Táncfesztivál

2014. jún. 17. - 21:00

Győr


Városszerte, több helyszínen


Magyar Táncfesztivál
Táncolj és Mosolyogj! 2014. június 16. és 22. között tizedik alkalommal rendezik meg Győrben a Magyar Táncfesztivált a Győri Balett szervezésében, a Magyar Táncművészek Szövetségének szakmai védnöksége mellett, a Nemzeti Táncszínház mint együttműködő partner, valamint Győr város és számos szponzor támogatásával. A rendezvény a magyar táncművészet egyik legnagyobb ünnepe, ahol a hazai vezető együttesek idén is számos premier darabbal képviseltetik magukat.

Az idén megújuló fesztivál erőteljes kampánnyal nyit a közönség felé, új helyszíneivel olyan rétegeket céloz meg, amelyek eddig távol maradtak a táncprogramoktól.

A játszóhelyek száma bővül, az események két központi helyen zajlanak: a Győri Nemzeti Színház nagyszínpadán és Kisfaludy termében, valamint a város legnépszerűbb gyülekező pontján, a barokk épületekkel övezett Széchenyi téren. Azért, hogy még többen látogathassák a táncelőadásokat, a neves fellépő társulatok (Pécsi Balett, Honvéd Táncszínház, Boban & Marko Markovics Orkestar, Győri Filharmonikus Zenekar) produkciói ingyenesen is megtekinthetők. A Boban & Marko Markovics Orkestar és a Győri Filharmonikus Zenekar nagyszabású szabadtéri koncertjeire, az ülőhelyekre 1000 Ft-os jegy kapható, amely eső esetén a Richter terembe is érvényes.

A színház előtti szabadtéri színpad programjaival eddig is fontos kiegészítője volt a Nagyszínpadon zajló eseményeknek, idén viszont Zenés Pódium Színpadként különböző műfajú muzsikáknak ad teret.

A kőszínházi előadások után a téren felállított pódiumon szólisták és kisebb kamarazenekarok adnak lehetőséget a kiáramló közönségnek arra, hogy az est további részét zeneművészek társaságában töltsék. A szabadtéri kulturális kávézó naponta változó tematika alapján kínál programokat.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .