Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

X. Shakespeare Fesztivál

2014. Júl. 3. - 20:30

Gyula


Városszerte, több helyszínen


Shakespeare Gyula

Csütörtökön a Szentivánéji álom című darab bemutatójával kezdődik a X. Nemzetközi Shakespeare Fesztivál Gyulán. A tíznapos rendezvényen a londoni Globe Színház Sok hűhó semmiért és a szentpétervári Balti Ház Fesztivál Színház Macbeth című darabja is látható lesz.

A David Doiashvili rendezte Szentivánéji álom című előadást, a budapesti Nemzeti Színházzal közös produkciót a gyulai Várszínpadon láthatja a közönség. A darabot szombaton és vasárnap is játsszák.

Mint írják, a nemzetközi fesztivál egyik kiemelt előadása a Globe Színház vendégjátéka, a Sok hűhó semmiért Max Webster rendezésében, amely július 10-én, csütörtökön látható.

Nagy várakozás előzi meg a Macbeth című előadást, amelyet a világhírű belga rendező, Luk Perceval vezetésével május 30-án mutattak be Szentpéterváron, a Balti Ház Fesztivál Színház társulatával. A produkciót július 11-én, pénteken játsszák Gyulán.

A Macbeth/Anatómia előadással a Maladype Színház érkezik a felújított gyulai Vigadóba, a Szabadkai Népszínház Macbeth előadását pedig a Tószínpadon játsszák.

Chiléből érkezik az Othello mindössze két szereplővel és bábokkal a Kamaraterem színpadára. Piotr Kondrat lengyel színész a Hamletet játssza el egyszemélyes előadásban a vár körül.

Három koncert is lesz a gyulai programban. A közönség megnézheti Caroll Vanwelden belga énekesnő dzsesszkoncertjét, Petrovics Emil Shakespeare daloskönyve is hallható lesz, valamint a W.H. együttes, Sena és Süveg Márk „Saiid” slam poetry estjére is várják az érdeklődőket.

A tizedik alkalom újdonsága a Shakespeare Fringe Fesztivál öt kora esti programmal a vár körül. Kortársunk még Shakespeare? címmel – a Magyar Shakespeare Bizottsággal együttműködve – kétnapos nemzetközi konferenciát is rendeznek, amelynek díszvendége a neves angol Shakespeare-kutató, Stanley Wells professzor lesz.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .