Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Xeno & Oaklander (US) + Void Vision (US)

2019. jún. 5. - 21:00

Budapest


Dürer Kert, Ajtósi Dürer sor 19-21.


Sean McBride és Liz Wendelbo duója, a Xeno & Oaklander visszajáró vendég Budapesten, koncertjeik kultikusak. A 2000-es évek brooklyni minimal electronics hullámának vezérzenekara mindig felette állt a trendeknek és a saját útját járta: kívülállóként teremtett divatot, majd a megszámlálhatatlanul érkező cold wave zenekarok idején hangzása és nyelve még sajátosabbá, organikusabbá és előremutatóvá vált: a X&O sosem revival zenekar volt. Az elmúlt években a duó Egan Frantz hangmérnökkel egészült ki élőben, illetve lemezen, a trió felállásnak pedig a tavasszal megjelenő Hypnos a legújabb műve, amelyet a Dais Records adott ki. Ezt mutatja most be a Xeno & Oaklander élőben, negyedik budapesti koncertjén.

Az estét még különlegesebbé teszi, hogy először lép majd fel Magyarországon a keleti parti szintiwave szintén fontos alakja, a Void Vision. A Void Vision a philadelphiai Shari Vari szólóprojektje, ő is aktív már tíz éve, élő fellépésein a rideg és dekadens analóg wave dinamikát Shari Vari érzéki és erőteljes hangja teszi még közelibbé. Neki is idén jelenik meg új lemeze, az előzőt (Sub Rosa) a római, de pár éve Berlinben működő Alessandro Adriani kiadója, a Mannequin adta ki.

A Xeno & Oaklander és a Void Vision a Dürer Room 041 termében lépnek fel. A Küss Mich és a Fekete Zaj közösen szervezik a bulit, először, de a tervek szerint nem utoljára.

Jegyvásárlás itt lehetséges.

A Facebook-esemény itt érhető el.