Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

XVII. Lengyel Filmtavasz

2011. máj. 13. - 18:00

Győr, Budapest


Városszerte, több helyszínen


XVII. Lengyel Filmtavasz

A Lengyel Intézet immáron tizenhetedik alkalommal ajánlja az új lengyel filmeket. Idén különösen érdekes, az utóbbi egy év légkörét és tendenciáit jól tükröző alkotások kerülnek a vászonra!
A mozi a világ tükre. Ez a látszólag banális megállapítás az utóbbi időkben aktualitást nyert, az élet pedig olyan drámai forgatókönyvekkel szolgál, hogy számos film valódi eseményeket dolgoz fel. Az alkotók történelmünket is górcső alá veszik, s nem idegenkednek attól, hogy bemutassák az erőszakot, a bonyolult hatalmi mechanizmusokat és a mai kor emberének – gyakran eléggé szánalmas – helyzetét. Formai szempontból különféle eszközökkel alkotják műveiket. Vannak tehát hagyományos, nyugodt ritmusú és újszerű, a mai nap gyors ritmusát tükröző filmek is. Ezek is, azok is érdekesek, és kölcsönösen kiegészítik egymást. Ha azonban teljes képet akarunk kapni a lengyel filmművészetről, nem feledkezhetünk meg a legújabb kori történelem megfilmesített eseményeiről, szereplőiről, a filozófiai tartalmú alkotásokról és persze a komédiákról sem. Egyre határozottabban körvonalazódik a minőségi film újjászületése művészi igényű és kommersz változatában egyaránt.

  • A részletes program ITT olvasható.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .