Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

XVIII. Pannónia Fotószalon és Pannónia Fotóművészeti Fórum 2011

2011. feb. 6. - 10:00

Győr


Városi Művészeti Múzeum – Napóleon-ház, Király utca 4.


Pannónia Fotószalon

A Magyarországon működő fotóművészeti alkotócsoportok önszerveződése több évtizedes múltra tekint vissza. Ebből kiemelkedik a Pannónia Fotóművészeti Fórum és a Pannónia Fotószalon.

A fórumokat a Székesfehérvári Fotóklub kezdeményezésére 1978-ban a Videoton Fotóklub, a MÁV Fotószakkör (Székesfehérvár), a Rosti Pál Fotóklub (Dunaújváros), a Bakony Fotóklub (Veszprém), a Győri Fotóklub (Győr) és a Soproni Fotóklub (Sopron) alapította. A céljuk egy olyan “civil” közösségi fórum létrehozása volt, mely segítségével a Dunántúlon működő szervezetek megismerhetik egymást, kicserélhetik tapasztalataikat, megvitathatják művészeti águk sajátos problémáit.

A Pannónia Fotószalon biennálé formában, kétévente kerül megrendezésre, melynek minden alkalommal más a házigazdája. Az eseményt idén a Győri Fotóklub Egyesület szervezi. A házigazda mindenkori feladata a Pannónia Fotóművészeti Fórum megrendezése is.

A Pannónia Fotóművészeti Fórum kezdetektől fogva regionális fórumaként is működik az 1983-as megalakulású Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének. 2005-től kezdődően a szervezet mozgatója a Győri Fotóklub Egyesület. A Pannónia Fotóművészeti Fórumnak jelenleg több mint 30 alkotóközösség a tagja.

  • 2011. február 5. – 2011. február 27.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .