Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Zeit For Life! és A zöld asztal projekt (előadások)

2015. feb. 27. - 20:00

1117 Budapest


MU Színház, Kőrösy József utca 17.


terminal_Best_KNI

Február 27-én 20 órától, február 28-án és március 1-jén pedig 18 órától látható a MU Színházban a MU Terminál Kortárs Táncműhely idei B estje, melynek keretében Laura Vogel német-svájci koreográfus dolgozik együtt a társulattal, Gergye Krisztián pedig folytatja a Kurt Jooss nyomán készülő A zöld asztal projektjét. A szombati és vasárnapi előadások előtt fellép a TerMini Gyermek Tánccsoport is.

Laura Vogel: Zeit For Life!

Laura Vogel Svájcban élő német koreográfusnő. A MU Terminál táncosai számára késztett alkotásával olyan utazásra hívja a nézőt, mely során a következő kérdésekbe botlunk: Honnan jövünk? Hová tartunk? És legfőbbképpen abba, hogy: Mi az a varázslatos űr, amely e kettő közt tátong? Életöröm! Három Nő… Zeist For Life!!!

Előadók: Barabás Anita, Halász Csilla, Hoffmann Adrienn
Látvány / Fény: Fejes Ádám
Jelmez: Hoffmann Adrienn

Gergye Krisztián: „A ZÖLD ASZTAL Projekt” – második felvonás

Rendező/ Koreográfus/ Látvány: Gergye Krisztián
Alkotótárs: Fejes Ádám
Szereplők, táncosok: Hoffmann Adrienn, Halász Csilla, Barabás Anita, Bodor Johanna, Melkvi Bea, Sipos Viktória, Tárnok Marica, Fejes Ádám, Gergye Krisztián
Zenei szerkesztő, előadó: Zombola Péter
Jelmez: Béres Móni
Maszk: Károlyi Balázs
Koreográfus asszisztens: Hoffmann Adrienn
Fény: Katonka Zoltán
Produkciós vezető: Bogdán Zenkő

„A modern balettművészet emblematikus alkotása Kurt Jooss: The Green Table című előadása, melynek bemutatójára 1932-ben került sor Párizsban. A zöld asztal a német expresszionizmus esztétikáját követő történelmi és társadalmi jelentőséggel bíró pacifista balett. A Zöld asztal mind tematikáját (politika, háború, haláltánc), mind formanyelvét tekintve megkerülhetetlen alkotás. A jelen kontextusában, a lehető legszabadabb színházi nyelven reflektálni erre az örökérvényű műre a lehető legizgalmasabb kihívás. Nem párbajra, hanem múltunk és jelenünk értelmezésére, és a hatalommal való viszonyaink tisztázására.” (Gergye Krisztián)


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .