Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Zeitgeist – Szellemi háromszögek (Nemes, Erdély, Dragomán)

2015. dec. 22. - 19:00

Budapest


Republic, Vigyázó Ferenc utca 4.


cover

A Zeitgeist a korszellemet befolyásoló masterclass sorozat a kreatív szakmák képviselői számára. A hazai alkotói creme de la creme találkozik majd, és kezd trialógusba.

A Zeitgeist gondolatát követve, meghívták a jelen meghatározó gondolkodóit és alkotóit, akik valamilyen formában hatnak a jövőnkre, a közízlésre, sőt hajlandóak is korunk társadalmának szellemi fejlődését befolyásolni. Az alfákat szólaltatják meg, mindig hármat. Ők máshogyan alkotnak, másképp gondolkodnak – így inspirálnak minket. Bepillantást engednek munkáikba és alkotói folyamataikba, a titkaikat megosztják – így segítik a kreatív szakma szellemi fejlődését.

A novemberben elrajtolt kreatív találkozó első előadói Závada Péter, Simon Márton és Parti Nagy Lajos voltak, a szavak erejéről tartott eszmecserét Ott Anna vezette. Mini összefoglaló az eseményről ITT.

Zeitgeist #02: Képírás – Különleges világok teremtői

Nemes Jeles László a Saul fia Oscar-díj esélyes rendezője, Erdély Mátyás a film operatőre, Dragomán György a külföldön rendkívüli népszerűségnek örvendő, A fehér király című könyv írója vesznek részt az eseményen.
A nagy érdeklődés ellenére a szervezők kívánják megőrizni a creative meetup szakmai hangulatát ezért a részvételt szigorúan limitált regisztrációhoz kötött.

A három alkotó – akiket vizuális szerzőknek is nevezhetünk –, beszélget a képek erejéről, a képben és mozgóképben mesélés technikáiról, a forgatókönyvírás képi mesélésének fontosságáról, a jelenetek és szituációk képi megfogalmazásáról, különleges vizuális atmoszféra teremtésről.

Dragomán György könyveit több mint harminc országban olvassák és mi sem bizonyítja jobban képírói tehetségét, mint hogy Agyness Deyn főszereplésével, valamint Jonathan Pryce (Trónok harca) és Fiona Shaw (True Blood, Harry Potter) közreműködésével nagyjátékfilm készül A Fehér Király című regényéből a brit Helfrecht-Tittel páros rendezésében.

Nemes László Saul fia című rendezése a leginkább Oscar várományos külföldi film 2016-ban, ami elnyerte a Cannesi Filmfesztivál zsűri fődíját. Egyéni atmoszféráját Cannestól Hollywoodig mindenhol kiemelik.

Erdély Mátyás két hete kapta meg a Camerimage díját, (ami a világ egyik legrangosabb díja, melyet operatőr megkaphat) a Saul fia különleges képi megfogalmazásáért. 2015 legjobb magyar operatőrének választotta a magyar filmszakma, nevéhez számtalan hazai és nemzetközi játékfilmes siker fűződik.

A ZEITGEIST második, ismét különleges estéjén a vizualitásról kérdezik őket, a filmírásról, a képek erejéről, a képben mesélés szabályairól. A helyek korlátozottak és a ZEITGEIST missziójának megfelelően a szakmai közönséget részesítjük előnyben, regisztrációt követően.