Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

16. Verzió Filmfesztivál//Lásd élesebben!

2019. nov. 12. - 19:00

Budapest, Pécs


www.verzio.org, több helyszínen


Az Emberi jogi versenyprogram, a Diák- és elsőfilmes versenyprogram és a Magyar panoráma szekciók filmjei mellett három központi téma áll idén a fesztivál fókuszában. Az Antropocén szekció filmjei bemutatják, hogyan lehet fenntartható és vegyszermentes módon gazdálkodni és fair trade cégként boldogulni a szabad piacon. A 4. hatalmi ág szekció filmjei a sajtószabadság korlátait, az oknyomozó újságírók munkáját, valamint a korrupció és a fake news világát járják körül.

Az Így növünk fel szekció a gyerekek és fiatalok nézőpontjait és az őket érő hatásokat mutatja be. Az Hommage szekció Agnès Varda és Jonas Mekas munkássága előtt tiszteleg. Magyarországon elsőként látható az úttörő dokumentumfilmes, Dziga Vertov elveszettnek hitt, rekonstruált montázsfilmje. A fesztivál idén bemutatja a litván lírai dokumentumfilmes irányzat a hatvanastól a kilencvenes évekig készült darabjait egy tíz filmből álló válogatásban.

A 16. VERZIÓ idén – és Magyarországon először – VR-szekcióval bővül. A Vektor VR keretében különféle virtuális valóság-produkciókkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők: 360 fokos videókkal, interaktív dokumentumfilmekkel, és művészeti, térspecifikus élményekkel.

A megnyitó idén is a Trafóban lesz 2019. nov. 12-én 19 órakor.

A fesztivál folytatódik november 21-24. között. Helyszínek: Debrecen, Kecskemét, Pécs, Szeged, Szombathely

További információ a fesztivál honlapján érhető el.

A Facebook-esemény itt érhető el.