Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

FIN – Fehérvári Irodalmi Napok

2019. szept. 26. - 15:00

Székesfehérvár


FIN, több helyszínen


A FIN – Fehérvári Irodalmi Napok közösségi irodalmi fesztivál, amelyet 2016 után negyedszer rendeznek meg Székesfehérváron. A városban az elmúlt évtizedben több helyszínen zajlottak sikeres irodalmi sorozatok, és zajlanak ma is, a FIN célja, hogy ezeket összefogja, és egy négynapos fesztivál keretében tárja az irodalom iránt érdeklődők elé. Az eseménysorozat alkalmat nyújt arra, hogy a város különböző kulturális színterei is bemutatkozzanak, és kapcsolatot teremtsenek a kortárs képzőművészet, a huszadik századi képzőművészet, a gasztronómiai hagyományok, a mai szubkulturális terek, a hagyományos kulturális intézmények és a kortárs irodalom között.

A 2019-es Fehérvári Irodalmi Napoknak mások mellett vendége lesz Spiró György Kossuth-díjas író, bemutatkozik Baksa-Soós Attila és Szűcs Krisztián új zenés projektje, a Rühös Foxi, fellép Beck Zoli önálló szerzői estjével, vendégünk lesz Tóth Krisztina író, bemutatkozik DJ Elf zenés-irodalmi szettje, gramofonzene mellett kóstolhatjuk meg Józsa Márta menüjét, a slam poetry est fellépői Bárány Bence és Mészáros Péter lesz, a FIN újra színházi esttel zárul, a nézők a szegedi Homo Ludens Project előadását láthatják. A szervezők limitált példányszámú füzetben kiadják a Garami Richárd képzőművész biciklitárolóihoz, a két évvel ezelőtti FIN-re készült szövegeket.

A FIN hivatalos partnere idén az új székesfehérvári sörfőzde, a 972, a termékeik megtalálhatóak lesznek a fesztivál helyszínein.

A Facebook-esemény itt érhető el.