Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Gombaszögi Nyári Tábor 2019

2019. júl. 15. - 09:00

Szalóc


Gombaszögi-völgy, Gombaszögi Nyári Tábor


Minden változik, de egy dolog biztos: ha nyár, akkor Gombaszög! Fesztivál, szabadegyetem, tábor, és életre szóló élmény egyben. Egy szelet Felvidék, teli ismerőssel és baráttal. A völgy ismét megnyitja kapuit, hogy egy héten keresztül fellépő és táborozó együtt szívhassa magába a gömöri nyár színe-javát: koncert, előadás, vitafórum, tudomány, művészet, színház, játék, pihenés!

Hat zenei színpad:

Csemadok-stage: a színvonalas magyar könnyűzene legjobbjai
Kocsmakert: ahol egy korsó hűsítő Foltos Szalamandrával a kezében dudorászhat bárki a legmenőbb experimentális és underground zenékre
Szifon Terasz: ahol fellelhetőek a szlovákiai magyar zene úttörői
Folkszöglet: akinek a népzene és a néptánc a gyengéje, az mulasson a Folkszögletben
Korona Sátor: ahol kiderül, hogy a komolyzene nem is mindig annyira komoly zene
Chill-sátor: a patakon túl – a Mágikus Erdőben garantáltan egy teljesen új univerzum vár felfedezésre

A PajtaSzínházat továbbra is a Gurigongo Symposium tölti meg élettel, de a TANDEM-et, a B-612 irodalmi sátrat vagy a Hívd elő a Csacsit! analóg fotóműhelyt sem kell már bemutatni senkinek.

Csupa öröm, csupa jó hír – épül az új resti-kocsma és az önkéntesek felújítják a hozzá tartozó teraszt is – júliusban már vadonatúj pult várja a táborozókat – akik azonban jobb, ha résen vannak, és az itókát repohárba kérik, mert a KompAkt aktivistái, beleolvadva a környezetbe, figyelni fognak. Tudatosan, egyszerűen, zölden – a mottójukat a tábor is kölcsönzi, hogy még sok-sok év múlva is legalább ilyen szép környezetben rendezhessék. Pro tip: hozz magaddal saját edénykét és evőeszközt, számoljunk le a műanyaggal, zöldüljön a völgy!

Idén a Bebek-kemping területe is meglátogatható a táborból: itt található a gombaszögi pálos monostor romja. A tavaszi ásatások során a történelem újabb szeletei kerültek felszínre: a keleti oldalon előkerült egy szentély, a beltérben pedig újabb freskótöredékek, de egy nyolcszög alap is, amely temetőkápolna, de templom is lehet.

A Galántai vagy a Vágsellyei járás lakói idén ingyen táborozhatnak. Előzetes regisztráció természetesen szükséges.

Regisztráció, bérlet, sátorjegy, illetve menetjegy a különvonatra és program a tábor honlapján található.

A Facebook-esemény itt érhető el.