Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

HÁROM NŐVÉR

2019. máj. 23. - 19:00

Budapest


Nemzeti Táncszínház, Kis Rókus utca 16-20.


Az 1991-ben Földi Béla által alapított Budapest Táncszínház repertoárjában már korábban is megjelentek a klasszikus világirodalmi művek táncszínházi adaptációi. A Száz év magány és a Kislányom Anne Frank című darabok sikerét követően az együttes Csehov drámájának non-verbális átdolgozásában a koreográfus, Sághy Alexandra a magány, a megalkuvás, a kilátástalanság, a reménytelenség, a nihilből való kitörés érzéseit jeleníti meg. A bemutatót követően a darabról megjelent kritikák szerint képvilágában érzékien gazdag, egyéni, lecsupaszítja és mélyebbre ás a Három Nővér történetében. A Budapest Táncszínház ezen darabjával meghívást kapott a győri XIV. Magyar Táncfesztiválra, illetve Budapesten számos alkalommal került bemutatásra a Várkert Bazárban és az együttes saját játszóhelyén, a DEPO stúdió színházban.

Vágyainkba zárva….

Egy sors vagy három különböző életút? Egy karakter ábrándozása vagy a mindannyiunkból kiszabadulni vágyó lélek menekülése a hétköznapok realitásából?

Álmaink, reményeink, melyek tettek, tenni akarás hiányában vissza visszatérő fásult gondolatokká korcsosulnak, ezzel megfosztva magunkat a jelenben rejlő boldogság felismerésének, megélésének lehetőségétől. Az önmagunk által teremtett gondolatok, melyek önsajnálattal vannak mélyen átitatva kiábrándult közönybe süllyesztenek.

Koreográfus: Sághy Alexandra                                                          

Zeneszerző: Kovács Benjamin                                                            

Díszlet és jelmez: Klimo Péter

Fényterv: Földi Béla

Időtartam: 50 perc