Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Hétrétország

2019. aug. 10. - 17:00


Őrség, több településen


NEKEM ŐRSÉG – NEKIK WOODSTOCK: Ez is történelem, még ha elsőnek nem is tűnik annak…

50 éve, 1969. augusztus 15-18. között zajlott a legendás Woodstock fesztivál, ami egy generáció életérzésének máig ható szimbólumává vált. Hétrétország idei programjának markáns részét adja a Woodstock megemlékezés, filmmel, dokumentumokkal, elemző előadásokkal – de első sorban zenével, olyan előadók részvételével, akik hitelesen képviselik a kort és üzenetét.
Itt lesz az Omega, Hobo, Anna and the Barbies, Ivan & The Parazol, Kiss Tibi Aranyakkordja, Kollár-Klemencz László és a Kistehén, Vedres Csaba, a Syrius Legacy és az eredeti „woodstockot-járt” legénység (Crosby, Stills, Nash & Young) képviseletében a magyar Neil Young Sétány, (akiktől a címadó sort kölcsönzi a Hétrétország a megemlékezéshez).

Természetből a java, művészetből a magva, nyitott porták, nyíltszívű emberek, értelmes szórakozás. Kiállítások, templomi hangversenyek, irodalmi programok, filmvetítések, játszóház és sok egyéb érdekesség várja az érdeklődőket. A nyitottságról, vendégszeretetről szóló fesztivál kapuja mindenki előtt nyitva áll.

Ahogy az elmúlt években hagyománnyá vált, Hétrétország Nyitott Portái várják a látogatókat a köztivál idején, mintegy 20 település 50 helyszínén. Akik a megadott vizit-órákban felkeresik őket, kézműves műhelyekbe, művészek műtermeibe nyernek bebocsátást, megismerkednek az állattartók, gazdálkodók napi munkájával, őrségi ételkülönlegességeket kóstolhatnak, testközelből fedezhetik fel maguknak az Őrség jellegzetes világát – ezt a közvetlenséget kínálja Hétrétország: ezért köztivál.

További információk és a részletes program a köztivál honlapján érhető el.