Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

I. Upcycling Napok

2019. ápr. 22. - 00:00


Több helyszínen, országszerte


Indul az I. Upcycling Napok! Új, egyedülálló kezdeményezés az upcycling design népszerűsítéséért.

Bár a továbbhasznosítás (upcycling) témája nem új, még mindig számtalan lehetőséggel kecsegtet. Ezért fogott össze két magyar upcycling márka, az Ursuslupus és a Nusenka tervezője, hogy egyfajta küldetésként az „upcycling divat” koncepcióját minél nagyobb közönségnek bemutassák: idén először kísérleti jelleggel, de nem titkoltan hagyományteremtő szándékkal elindították az I. Upcycling Napokat.

Az esemény egyik célja, hogy a környezettudatosságra már most érzékeny embereknek is lehessen egy ünnepe, amikor kedvezményesebben vásárolhatnak fenntartható termékeket. A másik cél, hogy a kedvezményekkel azokat is a zero waste életmód irányába tereljék, akik még csak kacérkodnak a gondolattal. A hazai upcycling tervezők összeszervezésének harmadik célja pedig az, hogy megmutassák: a feleslegessé vált anyagokból és hulladékokból, úgy mint kávékapszulák, gumimatracok, műanyag flakonok, számítógép-alkatrészek, régi ruhadarabok, igazán színvonalas dizájntárgyakat lehet tervezni.

Az esemény az ismeretterjesztést és a közösségépítést is zászlajára tűzte – a szervezők szeretnék minél szélesebb fogyasztói körrel megismertetni és megkedveltetni az upcycling tevékenységet, ugyanakkor az is céljuk, hogy a termékeikben eltérő, ám szemléletükben közös alkotók között kapcsolatot teremtsenek. A márkák számára fontos, hogy minél több ember figyelmét felhívják a fenntartható divatra, ezért a szervezők által meghívott vendégtervezők a design széles skáláján elhelyezkedve alkotnak, a környezettudatos és hulladékcsökkentési szemléletmódot egy pillanatra sem feledve.

Az I. Upcycling Napokon ezért eddig több mint 23 magyar tervező online letölthető kuponkedvezményekkel készül, amiket majd a webshopos vagy offline vásárláskor vagy workshopon való részvételkor lehet felhasználni az Upcycling Napok ideje alatt, április 22. és május 1. között, online és offline térben egyaránt.

Csatolom az esemény részletes leírását, az alkotók bemutatkozását és néhány fotót.

A Facebook-esemény itt érhető el.