Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

II. Vienna Comic Con

2016. nov. 19. - 07:00

Bécs


VIECC Vienna Comic Con, Messeplatz 1.


viecc

2016. november 19-én és 20-án a bécsi belváros közelében található Messe Wien Kongresszusi Központ ad otthont az immár második alkalommal megrendezésre kerülő VIECC Vienna Comic Con kiállításnak. Az esemény a Reed Exhibitions és a New York Comic Con, a Star Wars Celebration és más népszerű amerikai, európai, indiai, ázsiai és ausztrál popkultúra-rendezvények szervezőjeként ismert ReedPOP együttműködésének gyümölcse. Az első, kiugróan sikeres VIECC tavaly telt házzal, több mint 17 ezer rajongó részvételével zajlott.

A VIECC a filmekről, tévésorozatokról, a képregényekről és a képregényrajzolókról, a cosplayről és a videójátékokról szól. Két napon át a geekek, a nördök és a rajongók Mekkája. Jelen lesznek majd sztárvendégek a televízió és a filmek világából: Jeri Ryan (Star Trek), Kristian Nairn (Trónok harca), John Rhys-Davies (Gyűrűk ura).

Számos ismert nemzetközi képregényrajzolót is várnak a rendezvényre, köztük  Achdé-t, a Lucky Luke grafikusát, Chris Hamer-t az USA-ból (UrbnPop Byron the One Eye Monster) és Adam Hughes-ot. A VIECC sztárvendége Andy Price lesz, a kiemelkedően sikeres Én kicsi pónim: Varázslatos barátság (My little Pony: Friendship is Magic) vezető grafikusa. A rendezvényen jelen lesz a sokoldalú német művész, Tommy Krappweis is, a KiKa „Bernd das Brot” karakterének megalkotója és a „Mara and the Firebringer” fantasy-trilógia rendezője.

viecc61

A geekek és nördök kiállításának hangulatához a VIECC-re érkező számos rajongói csoport is hozzájárul. Az 501-es Légió Ausztriai Helyőrsége (Star Wars) itt ünnepli megalakulásának 10. évfordulóját. A LARP Austria (Live Action Role Play) további rajongókat toboroz az egyre bővülő közösséghez. A Star Trek univerzum rajongói csoportjai közül a Galactic Friendship és a Vulcan Spirit képviselteti magát a kiállításon.

A Steampunk új téma a VIECC-en. A Steampunk a sci-fi vagy a science fantasy erősen technológiaközpontú alműfaja, amelynek esztétikai, képi világát a XIX. század gőzgépei inspirálják. A vendégek között lesz Anja Bagus, Detlef Tams német színész és Carsten Steenbergen is (a „Steamtown” című regény írója).

A VIECC keretében második alkalommal kerül sor a VIECC Cosplay Bajnokságra, Kelet-Közép-Európa legnagyobb és legrangosabb versenyére. A bajnokság az egyik állomás a ReedPOP „Quest for the Crown” cosplay versenysorozatában, amely a világ legjobb cosplay jelmezeit jutalmazza. A versenyzők négy kategóriában indulnak: kidolgozás, fegyverzet, FX és életnagyságúnál nagyobb jelmezek. Minden kategória győztese érmet és két hétvégi belépőjegyet kap a VIECC 2017 kiállításra. A versenyzők közül választják majd ki a „show legjobbját”, aki 2017 áprilisában Chicagóban, a VIECC képviselőjeként szállhat harcba a „Crown Champion of Cosplay” címért (az utazás minden költségét a VIECC állja). Valamennyi résztvevő ajándékcsomagot kap az FM4 osztrák rádióállomás jóvoltából.

Jegyek vásárolhatók a VIECC vagy az Oeticket oldalán.

Esemény a Facebookon