Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

III. Írótanya Budapesten

2020. aug. 14. - 12:00

Budapest


Nyitott Műhely, Ráth György u. 4.


2020-ban a veszélyhelyzetre való tekintettel rendhagyó módon a fővárosban, egy rövidebb verzióban rendezik meg a Kóspallagi/Budapesti Írótanyát a Nyitott Műhelyben augusztus 14-15. között. A program ebben az évben nem ottalvós verzióban működik. A program ideje alatt amellett, hogy szöveggondozó műhelyekre is sor kerül, szakmai előadásokon, beszélgetéseken is részt vehetnek a jelentkezők.

Ha valakinek lehetősége van támogatni az Írótanyát és szívesen tenné ezt (a helyszín teremdíjának és az előadók honoráriumának duzzasztására használnak minden befolyó összeget a szervezők), akkor vegyék fel a kapcsolatot Borda Rékával, Csete Somával és Vida Kamillával a kospallagi.irotanya@gmail.com-on.

Program:

Augusztus 14. péntek

12. 00 Megérkezés, regisztráció, megnyitó

13.00 Fiatal szerzők első lépései – Kiadók és fiatal irodalom, fiatal írószervezetiség // Beszélgetés Babiczky Tiborral (író, költő, a Libri Kiadó szerkesztője), Gondos Mária Magdolnával (a FISZ-könyvek egyik sorozatszerkesztője), Péczely Dórával (szabadúszó szerkesztő, a Tilos az Á Könyvek volt főszerkesztője, a Szívlapát és a Lehetnék bárki antológiák szerkesztője) és Sirokai Mátyással (költő, a FISZ-könyvek egyik sorozatszerkesztője)

15.30 Líra-, próza- és kritikaszemináriumok Borda Réka, Csete Soma és Vida Kamilla vezetésével

20.00 Dinamikus hatalom. Kulturális termelés és politika Magyarországon 2010 után // Beszélgetés a Fordulat társadalomelméleti folyóirat szerzőivel, Barna Emíliával, Nagy Kristóffal, Szarvas Mártonnal

Augusztus 15. szombat

11.00 Irodalom a színpadon? Hogyan működhet jól egy irodalmi est? Hogyan lehet nem elrontani egy felolvasást? Hol van a szerző és hol van a szervező felelőssége? Hogyan lesz a közönségből olvasó? // Beszélgetés Valuska Lászlóval (fesztiváligazgató: Margó Irodalmi Fesztivál, főszerkesztő: Könyves Magazin)

12.00 Beszédtechnika és művészi beszéd gyakorlatok Dávid Áronnal (rendezőasszisztens, ügyelő, Örkény Színház) és Nagy Márkkal (színművész, Radnóti Színház)

15.00 Líra-, próza- és kritikaszemináriumok a Késelés Késsel vakreflexió-rovat volt és jelenlegi kritikusainak vezetésével (Borda Réka, Csete Soma, Gáspár Sára, Kállay Eszter, Kustos Júlia, Melhardt Gergő, Vajna Ádám)

18.00 Beszélgetés a művészet és a művészek (társadalmi) szerepéről válság idején a táborozók részvételével. Vitaindító, moderáció: Zemlényi-Kovács Barnabás (Critical Studies in Art and Culture, Vrije Universiteit Amsterdam)

Szervezők: Borda Réka, Csete Soma, Vida Kamilla
Támogatók: Bakos Gyöngyi, Élő Csenge, Gesellschaft Helvetia Hungaria, Kazsimér Soma, Rékai Anett, Vizer Máté
Kiadványaikkal a rendezványhez hozzájárulnak: Alföld folyóirat, Élet és Irodalom, Fiatal Írók Szövetsége, Forrás folyóirat, Hévíz folyóirat, Jelenkor folyóirat, Jelenkor Kiadó, Kalligram folyóirat, Magvető Kiadó

A Facebook-esemény itt érhető el.