Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Kint sincs senki//bemutató

2020. jan. 26. - 19:00

Budapest


Kőleves vendéglő, Kazinczy utca 41.


Második világháborús interjúk alapján készít színházi előadást középiskolásokkal a Személyes történelem produkció.

A programban résztvevő fiatalok olyan holokauszt túlélőkkel, időskorú budapesti lakosokkal beszélgethetnek, akiknek még saját emlékeik vannak a háború idejéről. Az ő történeteik alapján, a fiatalok részvételével rendez helyspecifikus színházi előadást Kallós Viola és Borbás Gergő az egykori budapesti gettó területén. Az előadás helyszínei közt színházi séta keretében kísérik végig a közönséget. Az előadás célja, hogy a bemutató estéire láthatóvá tegye a kortárs környezetben az emlékezés képeit és így olyan közösségek számára is elérhetővé tegye a megemlékezést, akik számára az kevésbé közeli és magától értetődő. Különösen aktuális gesztus ez a Holokauszt 75. évfordulóján.

Az előadás a Személyes történelem program keretében született, amely második éve valósul meg Budapesten a holland Theater Na de Dam produkció támogatásával. Idén, a január 27-i Nemzetközi Holokauszt Emléknaphoz kapcsolódva másik 5 európai nagyvárosban valósul meg hasonló ifjúsági program: a színházi megemlékezéséhez kapcsolódik egy-egy csoport fiatal Prágában, Amszterdamban, Koppenhágában, Brüsszelben és Berlinben.

Előadók: Kardos Kíra, Czivinger Adriána Kíra, Azary Kitti, Krity Virág, Nagy Nóra Alma, Tóth Bálint Gábor, Gomaa Camelia, Zemen Gergő, Lehel Fanni, Penke Amina, Erdősi-Szűcs Veronika, Lengyel Anna, Reinhardt Bora, Mezei Luca, Lengyel András, Somogyi Dalma, Szuszky Gergő, Búzási Kamilla

Rendező: Kallós Viola

Rendezőasszisztens és produkciós vezető: Borbás Gergő

Dramaturg, konzulens: Linda Bosch

Produkciós asszisztens: Csatár Eszter, Hámor Anna

Programvezető: Kallós Viola

További információ és jegyvásárlás a Személyes történelem honlapján érhető el.