Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

KULTopik: Poszthumán problematikák a kortárs lírában

2020. jún. 27. - 22:00

Debrecen


MODEM, Baltazár Dezső tér 1.


Mi lesz, ha az emberi civilizáció eltűnik a Földről? Önállósulhatnak a technológiai létezők? Hogy nézhet ki az élet sokezer fényévre tőlünk? A poszthumanista elméletek az emberközpontú valóságkép(ek) kizárólagosságának elbizonytalanításán dolgoznak, hogy végre megértsük: korántsem körülöttünk forog a világ. A beszélgetés és az elhangzó versek azt szemléltetik, hogy a kortárs költészet miképp járulhat hozzá ezeknek a problémáknak a megértéséhez.

Kerber Balázsnak a videojátékok világa által inspirált, Conquest című verseskötetében a történelem olyan alakjai tűnnek fel világhódító karakterekként, a történelem egyirányú idővonaláról közös szövegtérbe helyezve, mint Julius Caesar, Napóleon, Churchill vagy épp Elisabeth királynő, Fodor Balázs Kozmológiai állandó című verseskötete pedig a világegyetem beláthatatlan összetettségének, meghódíthatatlan távlatainak sokszínűsége felől világítja meg az emberi léptékű igazságok relativitását. Moderál: Kovács Edward költő-kritikus.

Az est a Maradj MODEM című, a kortárs művészeti intézmény újranyitása alkalmából szervezett program keretében valósul meg a Zöld kilincs művészeti kávézóban. Június 27-én 15.30 és 24 óra közt tárlatvezetések, felolvasószínház, zene, táncelőadás és kis éji slam poetry verseny várja a látogatókat. Az egész napra érvényes belépő felnőtteknek 1200 Ft, diákoknak pedig 600 Ft.

Jegyvásárlás a MODEM honlapján lehetséges.

A Facebook-esemény itt érhető el.