Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Művészek a klímatudatosságért #1

2019. szept. 19. - 20:00

Budapest


Trafó, Liliom utca 4.


A Művészek a klímatudatosságért egy összművészeti kezdeményezés, melynek keretében magyar írók, képzőművészek, slammerek, zenészek és színészek igyekeznek szélesebb körben felhívni a figyelmet a közelgő ökológiai katasztrófára, illetve az ezzel kapcsolatos egyéni és közösségi felelősségvállalás fontosságára.

A klímaváltozás realitás, ebben ma már minden komolyan vehető tudós és szakember egyetért. Vitatott kérdés azonban, hogy az egyre fenyegetőbbé váló katasztrófát meg tudjuk-e fékezni, vagy legalább le tudjuk-e lassítani, és ha igen, milyen eszközökkel? Mennyit tehetnek a nagyvállalatok és mennyit a magánember? Tényleg a természetet óvjuk, vagy csak a saját irhánkat mentjük, mikor környezetvédelemről beszélünk? Vajon megvalósítható utópia a fenntartható, nem növekedő gazdaság? Mindenkinek a maga szintjén kell hozzájárulnia a változáshoz.

Az informális csoport első hivatalos eseményén kortárs szerzők osztják meg az érdeklődőkkel a témához többé-kevésbé kapcsolódó szövegeiket. Felolvasnak: Áfra János, Bende Tamás, Fenyvesi Orsolya, Ferencz Mónika, Izsó Zita, Kerber Balázs, Simon Márton, Sirokai Mátyás, Terék Anna, Varga Zoltán Tamás, Závada Péter, Zilahi Anna.

Az est keretében megvalósuló kerekasztal-beszélgetésen Horváth Márk és Lovász Ádám esztéták, Zilahi Anna az xtro realm csapatából, Hunyadi Réka a Greenpeace-től, valamint Áfra János és Závada Péter szervezők beszélgetnek majd a klímakrízissel kapcsolatosan felmerülő kérdésekről, valamint a projekt adta lehetőségekről, illetve arról, hogy mit tehetünk, s meddig érdemes elmenni a változás érdekében.

A belépés ingyenes, viszont minden érdeklődőtől azt kérik a szervezők, hogy egy klímatudatos fogadalommal érkezzenek, amelyet aztán igyekeznek betartani.

A Facebook-esemény itt érhető el.