Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Nemes ügyek kiállításmegnyitó

2019. júl. 8. - 18:00

Győr


Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum, Magyar Ispita, Nefelejcs köz 3.


Az 51. Győri Művésztelep programjaként megvalósuló Nemes ügyek/Fine Matters című kiállítást megnyitja: Grászli Bernadett múzeumigazgató – Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum és Pintér Gábor művészeti vezető – Parallel Művészeti Alapítvány.

A kiállító művészek, minimalista és kifinomult munkáikkal, a tradicionális technikák kortárs interpretációs lehetőségeit kutatják. Atsuo Hukuda, ezüst és arany papír művei, Linda Carrara festett, márvány mintázatú munkái, valamint Körösi Viktória formázott vásznai az anyagok klasszikus felhasználását helyezik szembe azok kortárs, személyes megközelítésével. A kiállítás a három kivételes alkotó közti kulturális különbségekre és eltérő nézőpontokra is ráirányítja a látogató figyelmét a Magyar Ispita reneszánsz épületének tereiben.

A Parallel Művészeti Alapítvány és a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum együttműködésében megvalósuló kiállítás szervesen illeszkedik a múzeum kortárs képzőművészeti kurátori koncepciójába, melynek célja a geometrikus, minimalista és konkrét irányzatok képviselőinek bemutatása, valamint a magyar művészek nemzetközi kontextusba helyezése.

Kurátor: Pintér Gábor

A kiállítás szeptember 1-ig látogatható.