Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Disztópia/Utópia party és adománygyűjtés//OFF Biennále & PAD

2020. ápr. 24. - 20:00

Budapest


OFF-Biennále Budapest, Bercsényi utca 15. 2./12b.


 

Az OFF-Biennále harmadik kiadása 2020. április 24-én nyílt volna meg, de a jelenlegi tervek szerint csak jövő tavasszal kerül majd megrendezésre. Az OFF és a biennálén szereplő projektek aktualitása a COVID-19 által okozott válsághelyzetben tovább nő, ők pedig nem maradnak szótlanok: a megnyitó estéjén egy rendhagyó eseménnyel jelentkeznek.

Az OFF online bulit szervez fiatal magyar zenészek fellépésével, élő közvetítésben:

„Ez az alkalom nem csak kollektív frusztrációinkat hivatott csökkenteni, mivel a bulizásra az ellenállás egy formájaként is tekintünk. Terveink szerint a virtuális térben közösen, veletek tüntetünk, de ezúttal nem valami ellen, hanem valami reményében! Kitekintünk a jövőbe, és befogadjuk az építő változás lehetőségeit. Ünnepeljük a ránk váró munkát, amit fenntartható rendszerek építésébe forgathatunk! Szembenézünk a mindent felforgató disztópiákkal és utópiákkal, és tárt karokkal fogadjuk őket. Mindeközben otthonról is aktívan cselekszünk: a bulival párhuzamosan az OFF harmadik kiadásán résztvevő PAD Alapítvány segítségével egy négy hetes intenzív gyűjtést indítunk egy olyan vidéki szegregátum javára, ahol sokak számára már most életbe vágóan fontos a segítség. Összesen 90 háztartáson tervezünk segíteni a beérkező adományokkal! Vegyetek egy jelképes jegyet a gyűjtés támogatásának formájában és tartsatok velünk!”

Élőben jelentkezik majd a Lahmacun Rádió stúdiójából:

  • Szabó Gosheven Bálint
  • Gryllus Ábris
  • Borsos Lőrinc
  • Lázár Gábor

Az élő videós közvetítést a Lahmacun Rádió biztosítja az OFF Facebook oldalán. A buli audio only verziója a rádión hallgatható.

A rendezvénnyel egyeúttal a PAD Alapítvány és az OFF-Biennále összefog: egy vidéki szegregátum 90 háztartásának gyűjtenek adományt alapszükségletek ellátására a válsághelyzetben.

A PAD Alapítvány a környezeti igazságosság szemléletével végez kutatásokat, szakpolitikai elemzéseket, érdekképviseleti és oktatási, valamint társadalmi érzékenyítést célzó művészeti tevékenységeket. A jelenlegi kutatása egy halmozottan hátrányos helyzetű vidéki településrészen zajlik, lakossági összefogást és érdekérvényesítést ösztönző munkával kiegészülve. A témához kapcsolódó művészeti projekt a harmadik OFF Biennálén lesz látható.

A kialakult járványhelyzet aránytalanul nagy terhet ró a már amúgy is a legsérülékenyebb társadalmi csoportokhoz tartozókra. A PAD és az említett közösség között a rendszeres kapcsolattartás a járványügyi helyzet alatt is aktív maradt. A krízishelyzetben a PAD és az OFF olyan célzott dologi adományokkal szeretné támogatni őket, amire az elmúlt hetekben futó felmérés szerint háztartásonként szükség van: élelmiszer- és higiéniai csomagokon felül az áramellátás biztosításában és a távoktatáshoz, tájékozódáshoz szükséges internethozzáférés megteremtésében is segíteni szeretne. A kampány itt érhető el.

A Facebook-esemény itt érhető el.