Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Ötvenedik Promenád

2015. szept. 26. - 14:30

Budapest


Fővárosi Művelődési Központ, Haller utca 27.


STEREOAkt_Promenade.web

Ötvenedszer indul útjára a hétvégén a STEREO Akt és az Artus társulat által közösen létrehozott színházi busztúra. A különleges előadást 2013-ban a két társulat az éppen most is zajló PLACCC Fesztiválon mutatta be.

Egy Budapesten cirkálószínházi turistabuszfedélzetén akörülbelül 90 perces utazás keretében a „sorsturisták” , végigkövethetik a valóság-díszletben játszódó történetet. A Promenád busz utasait úgy kalauzoljuk végig a fikció világában, térben és időben, akár egy idegenvezető az utasait a városi látványosságok során. Jelenetek tárulnak elénk, mintha egy mozifilm pergő képei elevenednének meg. Az utca valósága átszövi a cselekményt, így az előadás minden alkalommal más és más. A történet egyes elemei, de még a helyszín is változhat. Az előadás bemutatása óta megjárta a holland OEROL fesztivált is, amely Európa egyik legrangosabb köztéri művészeti fesztiválja.

Időpontok: szeptember 26., 27.
Indulási időpontok: 14:30 és 17:30
Helyszín: Fővárosi Művelődési Központ–IX. ker. Haller utca 27.

STEREO Akt – Artus:

Promenád – Városi sorsturizmus

rendező: Boross Martin

alkotók, előadók: Dányi Viktória, Debreczeni Márton, Gold Bea, Julia Jakubowska, Kocsis Gábor, Nagy Csilla, Téri Gáspár, Tucker András, Vadas Zsófia Tamara 

rendező munkatársa: Téri Gáspár

alkotó munkatársak: Goda Gábor, Sarah Günther 
zene: Tóth Szabolcs
produkciós asszisztens: Varga Brigitta

producer: Rácz Anikó

további közreműködők: Donkó Zsolt, Farquhar Anna, Fischer Balázs, Füredi Virág, Gábor Zsuzsa, Göncz Diána, Kabdebon Dominik, Kiss Rita, Kovács Marianne, Máté Erika, Péterfalvi Tamás, Rózsa Ildikó, Sőtér Sarolta, Szmolka Orsolya, Váradi Gábor, Zach Anita

A Promenád – Városi sorsturizmus a STEREO Akt és az Artus társulat koprodukciójaként valósult meg.

STEREO Akt egy színházi produkciós műhely, amelyet Boross Martin rendező és Rácz Anikó producer hozott létre 2013 tavaszán. Az alkotóból és producerből álló formáció rendhagyó társulati modell, ami abból a célból jött létre, hogy változatos, esemény-szemléletű művészeti kezdeményezéseket hozzon létre, az adott projekt igényei szerint vonva be művészeti munkatársakat.

Hitük szerint a színház esemény, a néző résztvevő, az esemény lényege pedig a résztvevő valóságának és az alkotó fantáziavilágának találkozása. A néző nem pusztán szemlélője, hanem aktív vagy passzív résztvevője, megélője egy színházi eseménynek. Az előadások egyedi szerzői koncepciókra épülnek, a társulat egyaránt készít helyszín-specifikus, valamint színpadi produkciókat.

Az Artus társulat 1985 óta működő független kortárs fizikai színház, alapítója Goda Gábor. Működésük során, több mint 50 előadást hoztak létre, melyeket 25 országban mutattak be. A kezdetektől fogva keresnek és szerveznek nemzetközi projekteket, rezidens programokat, koprodukciókat.

Támogatók: Jardin d’Europe, IN SITU Network, PLACCC Fesztivál, Műhely Alapítvány, Füge, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alap

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük