Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

PANEL kiállításmegnyitó

2019. aug. 3. - 14:00

Debrecen


MODEM, Baltazár Dezső tér 1.


Vajon miért jöttek létre a lakótelepek? Miért alakultak ki a házgyári technológiával épített közepesen magas és magas lakóházak, házsorok? Hogyan hat a társadalomra, s hogyan hat az egyénre?

A MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ 2019-es kiemelt kiállítása a PANEL, amely Debrecen és a régió elsősorban paneles technológiával épült lakótelepeit kutatja, interdiszciplináris módszerekkel, a tudomány, építészet és a művészet eszközeivel, Debrecen város lakosságának aktív megszólításával. Legfőbb kérdésük, hogy a lakótelepi társasházak milyen hatással vannak a társadalomra, a közösségre s az egyénre, sőt az érzékszervekre, gondolkodásmódra – milyen a panel színe, szaga, tapintása, megköveteli-e a sajátos viselkedési és mozgáskultúrát? Létezik-e panel identitás? Létezik-e olyan fogalom, hogy PANELSÉG?

A PANEL kiállítás nyitónapjára buszt indul Budapestről, ami a nagy érdeklődésre tekintettel regisztrációhoz kötött, mely itt érhető el. Az online jegy ára ezer forint, ami a MODEM kávézójában PANEL sörre és kávéra váltható. Gyülekező augusztus 3-án a Planetárium előtt 11:45-kor. A buszsofőr MODEM táblával fogja várni az érdeklődőket. A busz 21:00-kor indul vissza Debrecenből, a MODEM melletti parkolóból.

A nyitónap valamennyi programja (az éjszakai tárlatvezetés kivételével) ingyenes.

A Facebook-esemény itt érhető el.