Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Pest fölött az ég//Kamondy Ági projektje

2020. jan. 30. - 20:00

Budapest


TRIP, Szilágyi Dezső tér, 2-es móló


Kamondy Ágnes (…) világa külön világ, ami a kupléktól, a sanzonoktól és a szongoktól az alterrockig, a magyar népzenétől a világzenéig vagy éppen a kortárszenéig, sőt, akár az operáig ível. Nem meglepő ez a sokszínűség. Több évtizedes pályafutása alatt volt kísérleti színház, népzenekar és underground rockegyüttes tagja vagy vezetője, de ettől még lehetne persze életműve lólépések sorozata – de nem az, mert Kamondy elképesztő érzékkel, könnyed eleganciával egyesítette, egyesíti saját produkciójában mindenféle tapasztalatait és képes azokból új minőséget, egy csak rá jellemző zenei nyelvet létrehozni. (…)

A Pest fölött az ég dalciklus úgy időtlen, hogy közben megmutatja, honnan jön az, aki a dalokat írta, mindenek felett pedig – az aktuáliskodás izzadtságszaga és fontoskodása nélkül – jelen idejű.

Egyszerre fájdalmas és derűs, frivol és emelkedett, halk és hangos, sűrűn szőtt és visszafogott, közéleti és közérzeti és éteri és nagyon személyes. Érzéki és itt-ott brutális, brutálisan érzékeny. Horgolt ruhás öregek, hervadó papírvirágok és kóborló szukák, szerelem és nyomor, tanítás és tanulás, a város mocska, erőszak és mágikus realizmus.” (Németh Róbert: Zseni vagy, Ági!, Fidelio)

Zene: Kamondy Ágnes

Szöveg: Kamondy Ágnes, Karafiáth Orsolya, Kiss László, Li Jü császár, Simon Márton

Közreműködik:
Kamondy Ágnes – ének
Ádám Rita – ének
Roszik Hella – hegedű, ének
Darvas Benedek – zongora
Keszei Krisztián – gitár
Vajdovich Árpád – bőgő, basszusgitár
Gyenge Lajos – ütőhangszerek
Dudás Zsombor – ütőhangszerek

Rendező: Vörös Róbert

A Facebook-esemény itt érhető el.