Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

PIM az A38 Hajón//Nene, Nagy Lea, Szente Anita

2019. júl. 2. - 20:00

Budapest


A38, Petőfi híd budai hídfő


Újabb kivételes tehetségeket léptet színpadra a Petőfi Irodalmi Múzeum és a SoundCam Productions az A38 Hajó Tetőteraszán. A Kodolányi János Főiskola jazz tanszakán alakult popzenekar, a  Nene mutatja meg tapadós refrénjeit, és két fiatal irodalmi tehetség is vendégeskedik a Hajón.

Nagy Lea költő még húszéves sincs, és máris jelentős irodalmi karrierrel büszkélkedhet. Eddigi versei megjelentek a Spanyolnátha világhálós folyóiratban, a Magyar Naplóban, a Nyugat Plusszban, a Várban, az Irodalomismeretben, az Esőben, az Irodalmi Jelenben, a Tiszatájban, a Vár Utca Műhelyben, a Pannon Tükörben, a Vörös Postakocsiban, a Székelyföldben, illetve egyik szerkesztője és szerzője a Suttogva és a Repülés című antológiáknak. Az Irodalomismeret című folyóirat Szépirodalmi rovatának munkatársa. 2018. április 19-én jelent meg első, önálló verseskötete Légörvény címmel, a Napkút Kiadónál. Ez év szeptemberétől a József Attila Kör tagja, valamint írószövetségi tag.

Szente Anita rövidprózákat ír. Apró írásai enigmatikusak, időnként bosszantóak. Nem szórakoztatnak, hanem elgondolkodtatnak, megfejtésre várnak. Erősen önreflektáló írások ezek: félálomi, kósza csapongások, máskor meg nagyon is pontos, aprólékos, pepecselő helyzetfelmérések, meglepő képzettársítások. Egy-egy izom moccanását, a tekintet rebbenését, a gondolat, a fantázia követhetetlen „fröccsenéseit” próbálják megragadni.

Az est házigadája Jaskó Bálint, aki 2007-ben végzett az Új színház stúdiójában, 2014-ig a KOMA független színházi társulat tagja volt, 2014-től pedig szabadúszó.

A Deck – Fedélzeten az új arcok szervező-szerkesztői a SoundCam Productions csapata.

A Facebook-esemény itt érhető el.