Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

PsychArt24 Debrecenben

2019. szept. 27. - 12:00

Debrecen


Debreceni Egyetem, Egyetem tér 1.


A Moravcsik Alapítvány és a Budapest Art Brut Galéria 2010 óta minden év szeptemberének utolsó hétvégéjén PsychArt24 nevű különleges festőmaratont szervez. A PsychArt24 rendezvény különlegessége, hogy a pszichoszociális problémákkal küzdő és egészséges emberek együtt festenek 24 órán keresztül, sőt a pszichiátriai betegek nemcsak alkotóként vesznek részt, hanem mint az esemény szervezői, lebonyolítói is. A rendezők a művészeti programmal lehetőséget teremtenek az alkotás örömének és az értékteremtés képességének megélésére, egymás elfogadásának erősítésére.

A különleges program során egymás mellett alkotnak betegek és egészségesek, gyermekek és felnőttek, idősek és fiatalok, amatőr, art brut, outsider alkotók és hivatásos művészek. Az elsődleges cél, hogy a pszichiátriai betegeket érő társadalmi stigmatizációt, kirekesztést csökkenteni próbálják, és olyan képet mutassanak az alkotó emberekről, amely segítségével a betegséggel élők is nagyobb önbizalommal és nyitottsággal fordulhatnak egészséges embertársaik felé.

A szervezők mindenkit szeretettel látnak, és a résztvevők számára minden eszközt (állványt, ecsetet, festéket stb.) biztosítanak. A rendezvény kapcsolódik a 2019. évi Kutatók Éjszakájához, így az aktív alkotáson túl rengeteg program várja az Egyetemi Központba látogatókat. A rendezvény lebonyolításában önkéntes segítők jelentkezését várják az alábbi e-mail címen: usztics.zsanett@med.unideb.hu.

A rendezvény védnöke: Prof. Dr. Mátyus László, dékán

A rendezvény időpontja: 2019. szeptember 27-én 12 órától 28-án 12 óráig

Helyszín: Debreceni Egyetem Élettudományi Központ Aulája