Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

The Black Lips (US)

2019. jún. 14. - 20:00

Budapest


A38 Hajó, Petőfi híd budai hídfő


Két év után újra az A38 Hajón The Black Lips! Ahogy a legutóbbi, Satan’s Graffiti or God’s Art-lemez bemutatóján – és azt megelőző koncertjeiken is – bizonyították: igazi punk színpadi attitűd, a tánctéren pedig lábaink automatikus mozgása várható. Legutóbbi albumukat (amelyen Yoko Ono vendégszereplésével is büszkélkedhetnek) tartják a zeneileg eddigi legkifejlettebb anyaguknak, de erre alapozva már megjárták egyszer a Hajót. Ezúttal várhatóan nagyobb merítésben szemezgetnek majd abból a nyolc albumból, ami felemelte és azóta is a magasban tartja Amerika egyik legmenőbb garázsbandáját.

A zenekar története egészen 1999-ig nyúlik vissza: a banda magját alkotó két gyerekkori barátot, Jared Swilley-t és Cole Alexandert egyazon évben rúgták ki a gimnáziumból rossz magaviseletért. A duó a hirtelen jött szabadidő, valamint a klasszikus The Stooges és Ramones lemezek hatására a zenekar-alapítás mellett döntött. Hamarosan csatlakozott hozzájuk Joe Bradley és Ben Eberbaugh, a kvartett pedig hamarosan épp annyira ismert lett sajátos, általuk csak ‘flower punk’-ként definiált stílusuk, mint a teljesen kontrollálhatatlan fellépéseik miatt – hamarosan ki is tiltották őket a legtöbb környékbeli klubból.

Ennek már több mint tizenöt éve, amibe belefért nyolc lemez és rengeteg világ körüli turné, de a The Black Lips még mindig az egyik legkiszámíthatatlanabb és felvillanyozóbb jelenség a színpadon. Testnedvek, kiforgatott punk-rock toposzok, lehengerlő energia és persze a deviancia: ezek egyetlen koncertjükből sem hiányozhatnak. Vagy ahogy ők fogalmaztak: „Sokan próbálták már megmondani nekünk, mit nem tehetünk a színpadon. Mi pedig természetesen úgy reagáltunk, hogy akkor azt muszáj megtennünk! Persze idővel rájöttünk, hogy Indiában például nem szerencsés csókolózni a színpadon vagy csak letolni a nadrágunkat. De bizonyos értelemben erről szól számunkra a zenekar, hogy kitoljuk a határokat, nem csak a magunk számára!”